- 2014. május 30., 19:45
A vállalat kiadott egy chipet, amellyel a kütyüket az összes létező formátumú vezeték nélküli töltő feltöltheti.
Hirdetés

A vezeték nélküli töltési funkcióval rendelkező telefonok egyelőre nem számítanak túlságosan elterjednek, és ezért csak részben okolható az, hogy az ilyesfajta készülékek nehezebbek és nagyobbak, meg persze drágábbak is kicsit társaiknál. Legalább ennyire hátráltató tényező, hogy jelenleg három olyan szabvány is van, amely szeretne világuralomra törni – és ahogyan az lenni szokott, a technológiák nem kompatibilisek egymással. Ez azért baj, mert növeli a költségeket: mivel a kiegészítők csak kevesebb számú telefonnal kompatibilisek, összességében drágább őket elkészíteni, ráadásul a telefongyártóknak is le kell tennie a voksot egyik vagy másik technológia mellett, ami sosem jelent jót.

A szabványok közötti átjárhatóságra már korábban is voltak kísérletek, most azonban úgy néz ki, hogy a harc hamarosan az értelmét vesztheti: a Broadcom készített egy új vezérlőchipet, amely a PMA, a Rezence és a Qi technológiáit egyaránt tudja használni energiaátvitelre, vagyis nem kérdés többé, hogy egy-egy gyártó melyik technológiát válassza. A lapka persze nemcsak a gyártóknak, hanem a felhasználóknak is segítségére lehet, mert a nyilvánosan használható töltőállomásokon ezentúl nem kell nézni a különféle szabványokat. A BCM59350 nevű chip további előnye, hogy a szokásos 5 helyett akár 7,5 wattnyi energia kezelésére is alkalmas, így a kütyüinket gyorsabban tölthetjük fel vele.

Bár egyelőre nem lehet tudni, hogy a chip kereskedelmi forgalomban kapható eszközben mikor jelenik meg, biztató jel, hogy a Broadcom a tesztpéldányokat már eljuttatta partnereihez; így nem kizárt, hogy az év második felében megjelenésre kerülő, vezeték nélküli töltésre is alkalmas telefonok már profitálnak az univerzális megoldásból.

Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások