- 2014. július 14., 15:49
Hosszú idő után végre fejlesztenek a Raspberry Pi-n, és piacra dobják a B+ változatot pár apró módosítással.
Hirdetés

Bár a Raspberry Pi lényege nem a nagy teljesítmény vagy az állandóan bővíthető hardver, hanem az olcsó, mindenki számára elérhető platform, amivel bárki megtanulhatja a programozás alapjait, időnként azonban nem árt a fejlesztés. A Pi jó ideje a mostani hardverrel fut, így éppen ideje volt némi változtatást eszközölni – az új modell neve pedig B+ lett.

Az azért a névből is látszik, hogy azért ez nem egy igazán komoly előrelépés, a hardver alapjai ugyanis nem változtak semmit, viszont most már kettővel több USB 2.0 portot kapunk, az SD kártyaolvasót lecserélték egy microSD foglalatra, illetve egy nagyobb, immár 40 tűs GPIO csatlakozó is rendelkezésre áll, ami ugyanakkor továbbra is kompatibilis a régi B 26 tűs portjához fejlesztett eszközökkel. További újdonságként a belső tápok cseréjével sikerült az energiafogyasztást 0,5-1 watt közé szorítani, a hangegység pedig egy dedikált, alacsony zajszintű tápáramkört kapott a jobb hangminőség érdekében.

Mivel minden jóban van valami rossz is, az új B+ sajnos nem minden korábbi házba fog elférni – viszont a B+ nem lesz drágább a sima B-nél, ráadásul az utóbbi is gyártásban marad, így felesleges pánikba esni.