- 2014. július 16., 08:28
A macska azonosítására, evési szokásainak nyomonkövetésére és így egészségének ellenőrzésére képes etetőgép készül.
Hirdetés

Jó dolog az internet urának lenni – a macskák, azon kívül, hogy jelentős százalékát foglalják el az internetre kerülő videóknak, a közösségi finanszírozással foglalkozó oldalakon is sok érdekes találmányt tudhatnak magukénak. Az Indiegogon most egy Bistro nevű „macskabüfére” gyűjtik a pénzt, ami a legfejlettebb technológiákat ötvözi. A gyűjtés jelenleg 20 ezer dollár alatt áll, és még 30 nap van hátra ahhoz, hogy a megcélzott 100 ezer dollárhoz hiányzó összeg összejöjjön.

A rendszer központi eleme egy étel- és italadagoló, amelyhez három mérleg is tartozik. Ezek közül kettő az ételt és italt tartalmazó tálka súlyát ellenőrzi, a harmadik pedig a macskáét, az ugyanis kénytelen erre fellépni, ha el akarja érni a tálkákat. Mindeközben egy „pofafelismerő” megoldás figyel arra, hogy egy több macsek által lakott háztartásban melyik kedvenc táplálkozik éppen, miközben folyamatosan monitorozza az étel- és italbevitelt és testsúlyt, ezért rögtön látjuk, ha macskák kedvetlen, nem eszik, nem iszik, így időben állatorvoshoz vihetjük.

Mondanunk sem kell, hogy mindebben egy mobiltelefonos alkalmazás segít, amely profi grafikonok segítségével teszi emészthetővé az adatsorokat, és ha szeretnénk, a kamera segítségével azt is nézhetjük távolról, ahogy Cirmi éppen táplálkozik.

Címkék