- 2014. július 25., 08:27
Mindössze hét óra kellett ahhoz, hogy elérje a 100 ezer dolláros támogatási összeget a Sense alvásfigyelő rendszer.
Hirdetés

Egész hihetetlenül gyorsan, mindössze hét óra alatt sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 100 ezer dollárt a Sense nevű alvásfigyelő rendszernek, és jelen pillanatban már 620 ezer dollárnál jár a számláló, miközben még 28 nap van hátra a kampányból. És hogy mindebből mi fog kijönni? Egy három elemből álló alvásfigyelő megoldás, amely egyszerre kíséri figyelemmel pihenésünket a környezeti jellemzőkkel, és azt ígéri, hogy többek között segít megállapítani, hogy mitől alszunk rosszul.

A Sense fizikai része két egységből áll, egy gömb formájú dizájnos szenzorcsomagból (ez a Sense), amit az éjjeliszekrényre kell tenni, és ami a környezetünket figyeli, illetve a Sleep Pill nevű, vízálló és nagyon érzékeny mozgásérzékelőből, amit a párnánk szélére kell csíptetnünk. Végül az egészet összeköti egy mobiltelefonon futó alkalmazás, ami a szenzorokból érkező jeleket összesíti, értelmezi, és elmondja, hogy milyen jól/rosszul aludtunk, mik lehetnek a zavaró tényezők, mit tehetünk ezek ellen, és így tovább. Az utolsó éjszaka „eredményeit” összegezve egy Sleep Score nevű skálát is kapunk, amin százalékban láthatjuk, hogy mennyire volt tökéletes az alvásunk.
A rendszer érdekessége, hogy a Sense egység külső zajokat is rögzít és tárol, így például az alvási szokásainkat elemezve észrevehetjük és ellenőrizhetjük, hogy a hajnali 4:20-as problémát az első villamos elindulása okozza-e. A kiegészítő szolgáltatások között természetesen helyet kapott az ideális időpillanatban megszólaló ébresztőóra.

Ami az árakat illeti, jelenleg 99 dolláros támogatás fejében miénk lehet a Sense rendszer, ami egy 20 dolláros megtakarítást jelent (ezt mi rögtön vissza is forgathatjuk a 15 dolláros tengerentúli postázásba).

Hozzászólások