- 2014. augusztus 1., 11:33
Fejlesztők már letölthetik a frissítés bemutató verzióját. Mutatjuk az újdonságokat.
Hirdetés

A Windows Phone frissítésével a korábbinál használhatóbb lesz a telefon, ám elsősorban az ázsiai piacot (India, Kína) célozza meg vele a Microsoft. Így a Cortana azon túl, hogy az amerikai változata az autókkal és a Bluetooth headsetekkel jobban együttműködik, jobban megérti a beszédet, még „vicces” megszemélyesítési funkcióval is rendelkezni fog, bármit is jelentsen ez. A Cortana bétaverziós kínai változata a „Xiao Na” névre hallgat majd, mandarinul is tud, az időjárás mellett a szmogot is jelenti, valamint a helyi hírességekről (celebekről) is szolgál információval. A jövőbeli üzleti kapcsolatok elősegítése érdekében nevelő célzattal oktatja az angolt, ehhez nem meglepő módon a Binget használja. Szintén bétaverziós az angol nyelvű változata, a kanadai, ausztrál és indiai pedig jelenleg alfaverziós.

A Live Folders, azaz élő mappákról korábban már volt szó, ez hasonló az iOS és Android alatt használttal. A SMS-ek törlésekor vagy továbbküldésekor több üzenetet is meg lehet majd jelölni, az Apps Corner alatt pedig egyes programok jogosultságait korlátozhatjuk. Erre épül a Kids Corner (gyereksarok) is, ahol például az online fizetés korlátozható – a szülők legnagyobb örömére. A biztonság kedvéért automatikusan működik majd, kiszűrve a jövő vírusainak egy részét.

A VPN is fejlődött, biztonságosabb lett, a Store Live Tile csempe pedig hat óránként ellenőrzi az újdonságokat, és azokhoz közvetlen hozzáférést kínál. Az Xbox Music visszakapja azokat a szolgáltatásokat, amelyeket az eredeti Windows Phone 8.1-ből eltávolítottak, tehát ismét sima lesz a görgetés, és a hozzá kapcsolódó alkalmazások gyorsabban töltődnek be. Az előre tekerés is egyszerűbb lett, és végre a háttérben is szinkronizálja a számokat. A jövőben ennek is lesz gyerekbiztos üzemmódja, és az aktuális lejátszási lista gyors elindítása is használható lesz a végleges verziójában.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 30., 14:04
2021. január 29., 09:05