- 2014. október 16., 14:29
Nexus Player néven egy újabb eszközzel jelentkezik a Google – ez lesz az androidos világ játékkonzol-etalonja.
Hirdetés

Bár a Nexus 9-et nem az ASUS gyártja, azért a tajvani cég és az Google továbbra is jó barátok – a Nexus Player elkészítésének lehetőségét ugyanis ők kapták meg. Az új készülék egy egyszerű, Android TV-t futtató kis set-top-box lesz, amit a tévére kötve tudunk játszani, multimédiás tartalmakat nézni vagy általános androidos alkalmazásokat futtatni. A tartozékok között egy egyszerű távirányító található az alapdolgokhoz (ehhez társul még a hangfelismerés), de aki valóban a játékokra koncentrálna, az jobban jár majd a 39 dolláros dedikált kontroller megvásárlásával.

A Nexus Player szolgáltatásai egyébként részben lefedik a Chromecastét is. Belsejében azért jóval komolyabb hardvert találunk, hiszen egy négymagos, 1,8 GHz-es Atom SoC, 1 GB RAM és 8 GB háttértár van benne. Az SoC-ben a 64 bites CPU mellett egy PowerVR Series 6 grafikus adapter dolgozik, amivel az Intel állítása szerint a konzoloknak megfelelő minőségű grafikát és 1080p-s filmlejátszást kapunk. A tévé felé HDMI-vel, a külvilág felé pedig 802.11ac-s Wi-Fivel csatlakozhatunk.

A 99 dollárba kerülő eszköz holnaptól már előrendelhető lesz, de csak november 3-ától lesz kapható, nyilván ott, ahol a Nexusokat meg lehet vásárolni a Play Áruházban.