- 2015. január 8., 14:24
Belső információk alapján rajzolták meg, hogyan nézhet ki a MacBook Air legújabb verziója. Elegáns, csöndes.
Hirdetés

Az Apple belső információin alapszik a 9to5Mac grafikusának alkotása, amely a vékonyságáról híres hordozható gép legújabb verzióját ábrázolja. Biztosra vehetjük, hogy a 12 colos képernyővel ellátott verzió kisebb lesz, mint a jelenlegi 11 colos modell, a kijelző körüli keret vastagsága minimális lesz – ezt a trendet egyébként a Dell XPS 13-nál már most megfigyelhetjük. Azért, hogy a kisebb géphez ne kelljen új gombokat gyártani, enyhén csökkentették a közöttük lévő távolságot, így azok a keskenyebb gépen is elférnek. Az már más kérdés, hogy kényelmes marad-e ettől a billentyűzet, megszokható-e a kisebb méret. A funkciógombok helyén is változtattak, a tapipad pedig nagyobb lett, és állítólag teljesen más kattintási érzetet ad, mint amit eddig megszokhattunk.

Nemcsak széltében, hanem a vastagságában is kisebb lesz a gép, ehhez viszont a nagyobb csatlakozókat ki fogják dobni. Az USB és Thunderbolt portok, az SD-kártyaolvasó, de még a töltésre szolgáló MagSafe csatlakozó is eltűnik. Lesz viszont helyette USB Type-C, amely természetesen töltésre is használható, sőt, akár külső monitorok is csatlakoztathatók rá. Hogy pontosan hány ilyen port lesz a gépen, az egyelőre nem derült ki (az oldalán minden bizonnyal egy lesz, de lehet még hátul is).

A passzív hűtésű gépen a hatékonyabb szellőzés érdekében nagyobb felületű lesz a hangszórórács is, színe pedig minden bizonnyal az újabb Mac-ek mintájára szürke (Space Gray) lesz. A boltokba év közepén kerül, de addig biztosan találkozunk majd fényképekkel is róla, nem csak szóbeszéden alapuló látványtervekkel.

Címkék