- 2015. február 4., 17:50
Dobott az ex, de bosszúból feltöltenéd az internetre a közös szexvideót? Rossz ötlet, nagyon rossz!
Hirdetés

San Diegoban a 28 éves Kevin Boellart 20 év börtönbüntetéssel is szembenézhet, ha a tárgyalásán elítélik. Már április 3-a óta ül előzetesben, és vár a 27 vádpontot tartalmazó tárgyalásának folytatására. A bíróság két és fél nap mérlegelés után döntött az előzetes fogva tartás elrendelése mellett, nem sokkal azután, hogy Jerry Brown kormányzó aláírta a „bosszúpornó-oldalak” elleni törvényét. Ez azt próbálná megakadályozni, hogy bárki visszaéljen az erotikus vagy pornográf, de mindenképpen személyes felvételekkel, mint amilyen a shesahomewrecker.com oldalon szerepel. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság az IsAnybodyDown.com oldal üzemeltetői ellen is eljárást indítottak. Kevin Boellart a YouGotPosted.com nevű oldalt üzemeltette, amelyre dobott szeretők és párok kifejezetten nők meztelen képeit tölthették fel. Gyakran az áldozatoknak és másoknak is elküldte a képeket az, aki feltöltötte – miután vége lett a kapcsolatnak. Ahhoz, hogy valaki el tudja távolítani a képét, Facebook oldalával, nevével, címével és telefonszámával is „igazolnia” kellett magát, amelyet aztán Boellart és társai nem töröltek, hanem további képek és személyes adatok kizsarolására használtak fel. Több mint két tucat áldozat tett feljelentést, nagy részüket megalázták és meg is félemlítették, ha pedig több információt (pl. Facebook oldal) is megadott magáról, zaklatni kezdték.

Egy áldozat azt nyilatkozta, hogy a vádlott tönkretette az életét, még mindig nem tette túl magát rajta, miután kikerültek a képei, még otthonról is kirúgták. Családjának az elvesztése mellett a hírneve is odalett. Az ügyészek állítása szerint 10 000 erotikus tartalmú fényképet tartalmazó weboldal üzemeltetője esetenként akár 350 dollárt (közel 100 000 forintot) is követeltek egy-egy kép eltávolításáért. A vádlott 2012 decemberétől 2013 szeptemberéig több mint 10 000 dollárt szerzett a zsarolások folytán. A pénzt egy másik, álcaként létrehozott weboldalon keresztül szedték be, így próbálták eltüntetni a nyomokat. Boellart ügyvédje azzal védekezik, hogy amit ügyfele tett, az ugyan erkölcstelen üzlet volt, amely az emberi gyengeségre épített, de azzal nem sértett törvényt, hogy megengedte mások képeinek a feltöltését.

Mi csak annyit tennénk hozzá, hogy ha a képek feltöltéséért a feltöltők felelnek, abból egy másik, jóval hosszabb per is kerekedhet, a halmozott zsarolásért viszont bőven kijár neki majd a 20 év, amiből egyet szinte már le is töltött. Jó lesz neki, ha közel ötven évesen szabadul.

Címkék
Hozzászólások