- 2015. február 4., 16:49
Az Eero praktikussá teszi azt, ami eddig nem volt az. Otthoni vezeték nélküli hálózat egyszerűen.
Hirdetés

Minden otthoni hálózat központja a router (modem), amellyel az internetkapcsolatot megosztjuk. Lehetőséget ad arra, hogy rajta keresztül szolgáltatások tucatjait vegyük igénybe, de beállítása ritkán egyszerű. Ha a WiFi hatósugarát bővíteni szeretnénk, akkor repeater kell, esetleg egy WiFi AP, ha kábellel kötjük be. A lényeg, hogy a konfigurációt nem ússzuk meg, sokan pedig annak bonyolultsága miatt egyedül nem képesek ezt elvégezni.

Ezért született meg az Eero, amelyben 1 GHz-es kétmagos CPU, 512 MB RAM, 1 GB Flash memória, két WiFi rádió (A/B/G/N/AC-kompatibilis) és Bluetooth 4.0 is helyet kapott. Rajta csak két Ethernet port van: egy a modemhez, egy pedig a PC-hez vagy az elosztóhoz kapcsolódik. A hardvere egy jobb routeré, viszont a firmware-ét a startup fejlesztői az alapoktól újraírták, hogy elég legyen a 100 m2 területet lefedő hatósugarába csak egy másikat bevinni, a mobilalkalmazás segítségével könnyen és gyorsan be lehessen állítani, mire szeretnénk használni. A készülék tervezésénél egyébként az Apple egykori, és a Palm jelenlegi igazgatója, Jon Rubinstein is bábáskodott, aki a Nest termosztátot, a GoPro Hero3-at és a Roku dobozait is tervezte (utóbbira hasonlít az Eero igazán). Az Eero alapítói a Stanford-i Egyetem végzősei, több munkatársuk a Google-től és a mesh hálózatokban profi Silver Springtől érkeztek.

Valójában a szoftveres tudás, ami eladja ezt a készüléket, amit a fejlesztők ígérete szerint egyszerű használni, akár a mobilunkkal szeretnénk kapcsolatot létrehozni, akár filmeket streamelni vele. A mobilalkalmazás arra is figyelmeztet, ha új Eero vagy más kliens kerül a hálózatunkba. Előbbi esetén az új „node” egyszerűen hozzáadható a hálózathoz, utóbbinál dönthetünk arról, beengedjük-e. Az Eero alkalmazást telepítve barátaink bonyolult jelszavak megadása nélkül is kapcsolódhatnak a hálózatunkhoz, még azt sem kell kiválasztaniuk, hogy WiFi-n vagy Bluetooth-on akarják ezt véghezvinni. A készülékek bevezető ára 125 dollár lesz (három csak 299 dollár), később már 199 és 499 dollárba fognak kerülni.

Címkék