- 2015. február 11., 09:59
Nem világos, hogy a sebességet, az adathűséget, vagy pontosan mit is javít ez a kábel, de az biztos, hogy drága.
Hirdetés

Ha elégedetlenek vagyunk az otthoni hálózattal, és van felesleges 10 500 dollárunk, akkor tehetünk egy kísérletet az AudioQuest Diamond Ethernet kábeleivel, hátha azok segítenek.

A csodakábel persze nem „hagyományos” adatokhoz, hanem digitális média, elsősorban hang továbbítására született, és a hozzá tartozó magyarázat szerint az ezüst csatlakozók, ezüsttel bevont vezetőszálak, speciális szigetelés és a többi hókuszpókusz azt hivatott biztosítani, hogy az adatcsomagok késlekedése minimális legyen. Külön érdekesség, hogy a kábelek irányítottak, azaz nem mindegy, hogy melyik végük kerül a lejátszóba és melyik néz a DAC felé.

Miközben az analóg világban megfelelő rendszer birtokában valóban lehet hallani a különbséget a gagyi és a drága kábelek között, arra azért kíváncsiak lennék, hogy egy digitális, ráadásul csomagkapcsolt hálózaton, ahol a küldő és a fogadó is valószínűleg standard Ethernet hardvert használ, mennyit is számít egy ilyen különleges vezeték. Persze a placebo-hatást sem szabad elhanyagolni, és egy közel 2,9 millió forintos kábelnek már a látványa is javítja a hangminőséget.