- 2015. február 24., 17:49
Ígéretéhez híven bemutatta a Pebble a második generációs okosóráját, amelyet a Kickstarteren vásárolhatunk meg.
Hirdetés

Talán már hagyományosnak is mondhatjuk, hogy a Pebble az új óráját, amely Pebble Time néven fut, egy kickstarteres kampány segítségével finanszírozza – az pedig biztos nem lep meg senkit, hogy a célnak előirányzott 500 ezer dollárt fél óra alatt sikerült összeszedni, és most valahol 2,6-2,7 milliónál járhat a március végéig élő kampány. Ezzel a Time piacra kerülése finoman kifejezve is biztosnak mondható, úgyhogy aki már most biztos abban, hogy szeretne egyet, az nyugodtan fizesse is be azt a 180 dollárt, amibe jelenleg egy példány kerül – a végső ár egyébként 200 dollár lesz.

A három színben érkező új Pebble legfontosabb újdonsága a már korábban kiszivárgott színes E Ink képernyő lesz, amely persze továbbra is alig fogyaszt valamit, úgyhogy a cég továbbra is azt ígéri, hogy az egy hetes üzemidőt tartani fogják. A jelenlegi felhasználók és fejlesztők számára fontos, hogy az új óra és az új platform teljesen kompatibilis a jelenlegivel. Az óra kapott egy mikrofont is, amivel hangos válaszokat küldhetünk többféle platformon át (Androidnál például az SMS, Hangouts, Gmail, Facebook Messenger, Whatsapp és egy sor másik is szerepel a listában, iOS-nél egyelőre csak a Gmail). Vastagságban sikerült 20 százalékot fogyasztani a készüléken, ami most 9,5 mm-es, ráadásul minden standard 22 mm széles óraszíjat tud fogadni.

Az új platform leglátványosabb újdonsága a Timeline lesz, amivel a korábbi eseményeket tudjuk egyszerűen visszapörgetni – a rendszer kezelését a jobb oldali három gombbal végezhetjük.

Címkék