- 2015. március 12., 13:51
A Vodafone elindította a RedMozi szolgáltatást, amely nemcsak telefonra, hanem PC-re is elhozza a filmeket.
Hirdetés

Egyre több olyan szolgáltatás indul Magyarországon is, amelyek révén a hazai közönség legális úton juthat hozzá a legújabb sikerfilmekhez és sorozatokhoz, a fejlődés ütemét pedig mi sem jelzi jobban, hogy most már mindhárom hazai mobilszolgáltató rendelkezik tévés/VOD platformmal. A Vodafone a Telenor és a Magyar Telekom után harmadikként kapcsolódott be a körforgásba. Élő tévéadást a RedMozi egyelőre nem kínál, viszont a VOD felhozatal már az indulásnál igen erősnek tűnik. A Vodafone közleménye szerint filmeket és sikersorozatokat is szép számmal találunk a katalógusban, a valósában azonban, egyelőre legalábbis úgy tűnik, a kínálat inkább a filmekben erős, sorozatból nagyon kevés elérhető.

Március közepétől tesztidőszak zajlik, ami azt jelenti, hogy az érdeklődő Vodafone előfizetők ingyen kipróbálhatják a szolgáltatást. Az éles üzem júniustól indul majd, a filmekért és sorozatokért ettől az időponttól kezdve 60-800 forint közötti kölcsönzési díjat kell fizetni, amely 48 órányi korlátlan hozzáférést biztosít a megvásárolt tartalomhoz. A katalógusban többek között a Disney, az ABC, a Sony, a 20th Century Fox, a Viacom, valamint független magyar és nemzetközi stúdiók alkotásai szerepelnek, és a teljes kínálat már most, az induláskor több ezer órányi szórakozásra ad lehetőséget. A címlista természetesen tovább fog bővülni, és a szolgáltató azt ígéri, hogy minden héten lesz olyan premier is, amely a DVD megjelenéssel egy időben hozza el az adott filmet az otthonokba; ezek a filmek a premier hetében ráadásul ingyen lesznek megtekinthetők.

A RedMozi előfizetéshez akár öt eszköz is hozzákapcsolható, amelyek közül egyszerre akár kettő is csatlakozhat a szolgáltatáshoz. A RedMozi a Vodafone 3G és 4G hálózatán valamint WiFi kapcsolat segítségével is igénybe vehető, illetve van lehetőség arra is, hogy a filmeket számítógépes böngészőben nézzük meg. A képet természetesen telefonról is kiküldhetjük a tévére, mégpedig Apple TV vagy Chromecast segítségével.

A Vodafone adaptív streaming technológiát használ a műsorok továbbításához, ami azt jelenti, hogy a bitráta minden esetben alkalmazkodik a rendelkezésre álló sávszélességhez. A minimális sávszélesség SD képminőség esetében 1 Mpbs, HD filmeknél ennek kétszerese.

Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások