- 2015. április 30., 15:50
Áprilisban a számlás ügyfeleknél lényegében megszünt az EU-s roaming, most a kártyás felhasználók jönnek.
Hirdetés

Május elsejétől a Vodafone kártyás ügyfelei is a hazai árakon használhatják telefonjukat az Európai Unió és több más európai ország területén – jelentette be Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese. Amint arról korábban mi is beszámoltunk, április elseje óta az új Vodafone Red EU csomagok ügyfelei az EU területén valamint Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban és Törökországban minden további költség nélkül pontosan ugyanúgy használhatják telefonjukat, mintha itthon lennének.

Amennyiben a feltöltő kártyás ügyfelek is szeretnének az Európai Unió területén roaming díj nélkül telefonálni, aktiválniuk kell a május elsejével bevezetésre kerülő, díjmentes „Európa hazai áron” opciót – ezt követően a hazai perc és SMS alapdíjakkal lehet telefonálni belföldi számra, a hívások fogadása pedig ingyenessé válik. Az „Európa hazai áron” opció lemondásig érvényes. A szolgáltatás megrendelhető az online ügyfélszolgálaton vagy SMS-ben is; a 1270-es számra kell elküldeni az EUHAZAI üzenetet.

A Vodafone azért nem teljesen ugyanazt a szolgáltatást adja a kártyás ügyfeleinek, mint amit az előfizetők kapnak, mivel az adatért külföldön továbbra is fizetni kell. Az „Európa adat napijegy” segítségével az ügyfelek napi 990 forintos díjért cserébe 100 MB adatot kapnak – a szolgáltatás a megrendelés napján éjfélig érvényes (magyar idő szerint). A napijegyet szintén online vagy SMS-ben lehet megrendelni utóbbi esetben a 1270-es számra az ADATNAPI üzenetet kell elküldeni.

Hozzászólások