- 2015. június 25., 13:06
A Ford nemcsak az önvezető autóját fejleszti, hanem 3D-nyomtatás és az Android Wear technológiáit is felhasználja.
Hirdetés

A Ford szerint az autonóm járművek fejlesztésének első fázisa véget ért és a második fázisba lépett. Ebben a rendelkezésre álló hardvereket gyártásra alkalmassá teszik, és tovább finomítják az autót irányító algoritmusokat. Az átállás fokozatos, ezt a több autóban is elérhető vezetést segítő rendszerek teszik lehetővé. A Ford ütközés hatásait csökkentő rendszere gyalogosfelismerővel is fel lesz szerelve, elsőként természetesen az USA piacára szánt autókban (például: F-150, Edge, Explorer, Taurus), 2019-re pedig az egész világon.

A Ford a startupokkal is együttműködik, például a Carbon3D-vel, amelynek CLIP rendszerű 3D-nyomtatójával folyadékból lehet jó minőségű, az autógyártásban is használható alkatrészeket készíteni. A fejlesztések során fontos a prototípusok gyors készítése. A Ford Focus Electric és a Transit Connect futóművének szilentjeit is így készítik.

A mobil technológiák használata is kiemelt helyen szerepel a Fordnál, az Android Wear rendszerű okosórákon is hamarosan elérhető lesz a MyFord alkalmazás, amellyel az üzemanyag és a töltöttség szintjét, a hatótávolságot, valamint az autó aktuális helyét is le lehet kérdezni. Az új SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató alkalmazás 2016-ban debütál a Ford Escape, Fiesta, Mustang, F-150 és Transit autókban. A nagy teljesítményű rendszer hangfelismerést és mobilokhoz hasonló érintőképernyős kezelhetőséget kínál. Az Applink alkalmazással a mobil párosítható az autó rendszerével, és a rajta lévő Spotify, Pandora, Glympse, Accuweather és iHeartAuto is közvetlenül használható.

Címkék
Hozzászólások