- 2015. július 16., 12:24
Valószínűleg a pénzügyi eredmények miatt, de mintha kezdenének teljesen megzavarodni a HTC vezetésében.
Hirdetés

Ez azért is kínos, mert a szakértők évekkel ezelőtt (még a Sensation szériás kavarások idején) egyszer már rámutattak, hogy a cég mélyrepülése összefügg a felhasználókat összezavaró termékbejelentésekkel, most pedig olyan hatást keltenek, mintha egy mélypontból egy újabb zavaros termékstratégiával szeretnének kitörni. Ember legyen ugyanis a talpán, aki meg tudja mondani, hogy pontosan melyik modell is lesz a HTC csúcsmodellje, és hogy azt hol fogják árulni.

Az eredetileg tisztán csúcsmodellként elkönyvelt M9-ből kinőtt családban egyetlen olyan tag sincs, amire minden szempontból rámondhatjuk, hogy az első helyen áll – az MWC-n bemutatott M9-et például nem sokkal később lenyomták az M9+-szal, amelyben ugyan nem Qualcomm 810 van, hanem MediaTek Helio X10, így a csúcsteljesítménye valamivel elmarad az M9-től (főleg grafikában), viszont nem is melegszik annyira, így lehet, hogy átlagos használat során kevésbé is merül.

Amiben viszont jobb az M9+, az például a kijelző, ez ugyanis 5,2 colos és QHD felbontású panelt használ, a kamerában, ami a normál 20 Mpixeles érzékelő mellé kapott még egy második, 2,1 Mpixeles példányt a mélységi információk begyűjtéséhez, illetve az extrákban, az M9+-hoz ugyanis ujjlenyomat-olvasó is jár. Mindezt összeszedve azt is mondhatjuk, hogy az M9+ az a telefon, amivel az M9 helyett kellett volna kijönni ahhoz, hogy az S6 és G4 mellett komolyabb érdeklődésre tarthassanak számot. Mindenesetre jobb későn, mint soha: a cég ugyanis most bejelentette, hogy Európába is elhozzák az M9+-t. Hazánkban 2015 augusztus végétől lesz elérhető a mobil, ezüst és arany színben.

Címkék
Hozzászólások