- 2015. augusztus 3., 17:14
A Microsoft Windows 10 személyi asszisztense külön hardvert, egy bluetoothos gombot kap.
Hirdetés

A kütyüt egy San Diego-i startup vállalat, a Satechi fejleszti, és BT Cortana Button névre hallgat. Azért a név ezúttal nem mond el mindent: a kiegészítő nemcsak egyetlen egy gombból és egy Bluetooth adapterből áll, hanem, került rá mikrofon is, hogy a Windows 10 személyi asszisztensétől kérdezni is tudjunk. Meg persze egy hangszóró, hogy a válaszok is megérkezzenek. A célcsoportba természetesen mindenki beletartozik, aki Windows 10-es táblagépet vagy PC-t használ, de Satechi várakozásai szerint rengeteg iPhone illetve androidos felhasználó is lát majd fantáziát a készülékben – a Cortana ezekre a mobilokra is elérhető, alkalmazás formájában.

A BT Cortana Button Bluetooth 4.0 LE kapcsolat segítségével csatlakozik a készülékekre, így azok elvileg nem merülnek (sokkal) gyorsabban: a kütyü ugyan folyamatosan be van kapcsolva, de a Bluetooth kapcsolat csak akkor válik aktívvá, ha használni szeretnénk, azaz bemondjuk a varázsszót: „Hey Cortana”.

A tervek szerint a készülék forgalmazása a hónap végén kezdődik, a BT Cortana Button ára 23 dollár, azaz nagyjából 6000 forint lesz.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. augusztus 30., 14:04