- 2015. augusztus 7., 14:32
Az Iconia One 7 és az Aspire One Cloudbook is munkára termett – az Acer Predator G6 pedig játékra.
Hirdetés

Az Acer Iconia One 7 az alapjaitól újratervezett notebook, amelynek tartan-mintás hátlapja csúszás- és karcmentes bevonattal van ellátva. Belső memóriája igény szerint 8, 16 és 32 GB lehet, amely MicroSD kártyával 128 GB-ra is bővíthető. Az 1,3 GHz-es négymagos Cortex processzoros gépen Android 5.0 fut, 1280x720 felbontású kijelzője mellett egy 2 MP-es hátlapi, és egy VGA előlapi kamera kapott helyet. A puszta hardver mellett a szoftver is lényeges, az Acer Iconia Suite egyszerűbb és gyorsabb felhasználást ígér, egy rakás kreativitásra sarkalló érintés alapú kiegészítő, amely intuitív és egyszerű hozzáférést biztosít az okos funkciókhoz és a párhuzamos feladatvégzéshez. Amennyiben pedig jegyzetelni szeretnénk, a kezünk alá dolgozó gadget-készlet segít.

Az Aspire One Cloudbook 11 és 14 – mint azt korábban már jeleztük – Windows 10 rendszerrel kapható, és erősen épít az online kapcsolatra. Ehhez a 802.11n-es WiFi adaptere ad segítséget, míg szoftveres oldalon a Microsoft Office 365, a OneDrive és az Acer BYOC (Build Your Own Cloud) járul hozzá a teljesebb online élményhez. Az Acer felhőszolgáltatása is elérhető vele, az abApps (abPhoto, abMusic, abDocs és abFiles), amely az állományok szinkronizálását végzi. A Cloudbookok kettős, zajszűrős mikrofonja az online hívások minőségét javítja.

Az Acer a Gamescomra időzítette a „megállíthatatlan harci eszközét”, az Acer Predator G6-710-et, amely egy gamer-PC. Ez előfutára az Acer többi, a játékosok számára fejlesztett számítógépeknek. Jól mutatja, hogy van még igény a PC-re és a PC-s játékokra. A Predator G6-710-ben hatodik generációs Intel Core i7-6700K, tuningolható processzor, 64 GB (!) memória, valamint Nvidia GeForce GTX 980 GPU található. Ezzel akár UHD monitoron, 4K felbontással (3840 x 2160) is játszani lehet, hozzá az Acer a Predator X34 G-SYNC monitora (a képen) párosul méltó módon. A gép dedikált hangkártyát, egy Creative Sound Blaster X-Fi MB5-öt kapott, az alaplapon pedig szabadon maradt még egy darab PCI-e X16, egy PCI-e X1, valamint 2 darab M.2 foglalat is. A játékosok örömére egy APEX RAW billentyűzet és egy SteelSeries Sensei RAW egér is a csomag része.

Hozzászólások