- 2015. augusztus 28., 15:03
Talán teljesen felesleges funkció, talán nem – mindenesetre jön az animált háttér iPhone-ra is. És a 4K-s videók.
Hirdetés

Az Android évek óta támogatja az animált hátterek használatát, mi azonban nem találkoztunk még olyan élő emberrel, aki használta is volna ezt a funkciót. Ami talán érthető is, hiszen az animációk folyamatos számolgatása számítási kapacitást igényel, ami teljesen feleslegesen meríti a mobilt – és ez még akkor is luxusnak tűnik, ha amúgy a felhasznált energia mennyisége, és így az „elfüstölt” üzemidő azért nem olyan túl nagy. Ebből adódóan elsőre akár még furcsa is lenne, hogy az Apple mégis az alkalmazása mellett döntött, a 9to5Mac azonban úgy tudja, hogy az animációk csak a lezáró képernyőn jelennek majd meg, a telefon normál használata közben már nem, így az akku kímélése garantált.

A mozgó képernyő ötlete természetesen nem új az Apple termékeknél sem, hiszen a Watch is tudja már ezt a trükköt. Az iPhone 6S-ben állítólag kétféle animáció lesz, az egyikben hal fog úszni, a másikban pedig füst szállingózik. Azt még nem lehet tudni, hogy az új fícsör csak az iPhone 6S-eknél lesz-e elérhető, vagy megkapják a korábbi, iOS9-re frissíthető modellek is.

A 9to5Mac az iPhone 6S és 6S Plus modellekkel kapcsolatban néhány további információt is közölt: a készülékek kamerájának felbontása az eddig 8-ról 12 MP-re emelkedik, és lesz 4K-s videokészítési lehetőség is, az első kamera pedig mindkét mobil esetében „vakut” kap, amely nem LED-del, hanem a kijelző segítségével működik majd. Az Apple a mobilokat szeptember 9-én fogja bemutatni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00