- 2015. augusztus 28., 14:15
Végre itthon is kaphatók a Sony Android OS-t használó tévéi, de a méretválaszték egyelőre még szűkös.
Hirdetés

A vállalat a CES-en már bemutatta idei termékpalettáját, és azt is, hogy okostévé fronton az Android TV mellett kötelezte el magát – igaz, a rendszer januárban még nem volt készen. A Sony és a Google kapcsolata nem teljesen új ezen a piacon, a Google TV első és második verziója is a Sony kötelékében készült el évekkel ezelőtt, viszont a koncepció a tartalomszolgáltatók ellenállásán megbukott. Ettől az Android TV esetében már nem kell tartani, hiszen továbbra is a tartalom áll ugyan a középpontban, de a streaming mellett a tartalommegosztás és az alkalmazások is nagyon fontos szerephez jutnak. Ez azért is nagyon fontos a gyártó számára, mert Magyarországon a fizetős streaming szolgáltatások elérése egyelőre – finoman szólva is – korlátozott.

A Sony egyébként azért döntött az Android mellett, mert az okostelefonok piacán az OS-nek közel 80 százalékos részesedése van – ami önmagában semmi garanciát nem jelent, viszont a platformra elérhető, és a tévék képernyőjére könnyen átalakítható alkalmazások magas száma mégis remek kiindulási alapot jelent. A Sony Európában egyébként eddig kb. 100 ezer olyan tévét adott el, amelyen az Android fut, és a tervek szerint az év végére meglesz ennek tízszerese is.

Magyarországon az alábbi, Android TV operációs rendszerrel szerelt típusok kerültek forgalomba: KD-43W756C, KD-65X9005C, KD-55S8505C és KD-55X9305C.

Címkék
Hozzászólások