- 2015. szeptember 4., 15:18
Ami eddig csak körvonalakban látszott, most már biztos: az Apple szórakoztató tartalmakat készít és sugároz.
Hirdetés

Cupertinói források jelezték, hogy az Apple előzetes tárgyalásokat kezdett Hollywood-i vezetőkkel egyedi szórakoztató tartalmak előállításáról. Erről az Apple nem nyilatkozik, viszont a felső szintű tárgyalásokról szivárognak hírek: az Apple saját programokat kíván fejleszteni és előállítani, hogy versenyezni tudjon a Netflixszel, méghozzá már jövőre. Hogy pontosan filmeket, tévésorozatokat vagy mindkettőt fog-e készíteni az Apple, azt még nem tudni. Az viszont biztos, hogy az Apple menő tartalmakat keres, nemrég a Top Gear vezetőgárdáját (Clarkson, May, Hammond) is kiszemelte, de a licitálást az Amazon nyerte. Az Apple legutóbb Steve Jobs tervei alapján kapcsolódott a filmstúdiókhoz, az alapján az iTunes szolgáltatta volna a műsort, de halála után ezen a téren nem történt előrelépés. Pedig a lehetőség megvolt arra is, hogy a cég saját filmstúdiót vegyen.

Ha az Apple saját tartalmat fog szolgáltatni, az felkavarhatja az állóvizet, de mozgolódása a konkurens Netflix, Amazon és Hulu számára is jól jöhet: ha az előnyét nem tudja kihasználni, azzal további tévénézőket terelhet a hagyományos tévézést elhagyva a streaming szolgáltatók felé – a konkurensek javára. Az Apple saját programjai fontos, de nem kritikus részei lennének a szolgáltatásnak, de az Amazon, Google és a Facebook elleni háborúban kifejezetten jól jönne egy ilyen húzás. A saját gyártású műsorok költségei ezen cégek dollármilliárdokban kifejezett bevétele mellett eltörpülnek, Tim Cook közel 200 milliárd dollár készpénz(!) felett rendelkezik. A tartalmak és a szolgáltatás bevezetése kapcsán csak találgatni lehet, de az Apple TV-nek nagy szerep juthat.

Az Apple a zenestúdiókat is támogatja, de ezt a lehetőség ellenére valószínűleg nem fejleszti tovább. A sorozatok terén még forgatókönyv nélküli tartalmak is érkezhetnek, de a YouTube (Google) ezen a téren nagyon jól fejlődik.

Címkék
Hozzászólások