- 2015. szeptember 18., 11:17
Egyes hírek szerint megújuló külsővel és sok új funkcióval hamarosan megérkezik a második generációs Chromecast.
Hirdetés

A 9to5Google által megszerzett belsős dokumentumokból az derül ki, hogy már nem kell sokat várni a második generációs Chomecast megjelenésére. Ennek egyébként már itt lenne az ideje, nem csak azért, mert az Amazon Fire TV és az Apple TV is fejlődik, hanem azért is, mert az első generáció már több mint két éve jelent meg.

Ha valóban jó dokumentumok jutottak az újság birtokába, akkor itt most komoly változások várhatóak: az új készülék nem egy nagyobb méretű USB kulcsra fog hasonlítani, hanem korong alakú lesz – mondjuk a fotók elég rossz minőségűek, így nehéz megállapítani, hogy pontosan milyen formáról van szó.

A formánál is fontosabb azonban, hogy rengeteg új funkciót is kapunk: a kezdőképernyőn diavetítőként funkcionáló Backdrop például elvileg még többféle forrásból tudja majd összeszedni az információkat. Az nem derül ki, hogy ez képes csatornákat jelent, vagy akár a közösségi oldalak hírfolyamát is kiírathatjuk, de mindenképpen jó hír. A következő újdonság a Fast Play, ami a lejátszást vezérlő eszközzel történő kapcsolatfelépítést gyorsítja. Ennél izgalmasabban hangzik a Chromecast audio, amivel a készüléket direktbe (egy jack kábellel) össze tudjuk majd kötni egy hangszóróval, erősítővel, és így vezeték nélküli hangrendszert kapunk.
Végül, de nem utolsó sorban a megjelenési dátum: a bemutatásra a hírek szerint szeptember 29-én kerülne sor az új Nexusokkal párhuzamosan, és első körben már legalább 10 országban piacra is dobnák (ebben mondjuk valószínűleg Magyarország nem lesz benne).

Címkék
Ez is érdekelhet
2017. február 22., 11:00
2016. szeptember 28., 12:00
2016. augusztus 29., 13:00