- 2015. szeptember 22., 16:52
Egyre nehezebb követni, hogy a HTC milyen új telefonokkal akarja kihúzni magát a csávából - és ez nem jó jel.
Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy a HTC-nél képtelenek egy logikusan felépített termékportfóliót készíteni: pár éve a Sensation és különféle variációi kapcsán merült fel, hogy az eladások visszaesése mögött a vásárlókat elbizonytalanító, a termékpalettán egymást össze-vissza átfedő és belső versenytársként is feltűnő termékek állnak.

Akkor a tajvani cég megfogadta, hogy megtisztítja ezt a portfóliót, és ez nagyjából sikerült is neki a One családdal, de mostanra megint kezdenek összekuszálódni a szálak – ami azért rossz hír, mert a HTC egyáltalán nincs jó állapotban. A One M9 bukása után először egy új csúcsmodellt kezdtek ígérgetni (miközben az M9 köré kihoztak egy csomó testvért, amelyek hol ebben, hol abban voltak jobban nála), amelyről mindenki azt hitte, hogy hamarosan Aero A9 néven kerül a piacra. Aztán kiderült, hogy ez az A9 inkább egy kedvező árú modell lesz, középkategóriás tudással, de elegánsabb kivitelben.

Most viszont egy újabb információ látott napvilágot arról, hogy szeptember 29-én Japánban bemutatnak egy csúcskészüléket, amely az M9+ frissítése lehet, és talán a 10 magos Helio X20 SoC-t használja majd. A Hima_Ultra_R1 kódnevű mobil elsőként az ázsiai piacokra készül, de remélhetőleg később a világ többi részén is megjelenik – ellentétben a szintén szeptember végére várható Butterfly 3-mal, amely az elődökhöz hasonlóan megmarad a távol-keleti piacokon.

Hozzászólások