- 2015. szeptember 24., 15:45
A Pebble-nél megnézték, mi lesz, ha az üzemidőből áldoznak kicsit: egy kecses óra, ráadásul a piac legvékonyabbja
Hirdetés

Még a kütyübolond felhasználók nagyobbik része is idegenkedik a szögletes okosóráktól – tulajdonképpen rejtély, hogy miért, hiszen a sima órák között éppen úgy vannak szögletes számlappal rendelkező változatok, mint kerek kialakításúak. A gyártók mindenesetre próbálnak megfelelni az igényeknek (kivéve az Apple-t, ugye), és kerek számlapos órákkal kezdték elárasztani a piacot. Így tett pár hete a Samsung, és most így tesz a Pebble is. Az új termékek bevezetését hagyományosan a Kickstarteren végző vállalatnak a Pebble Time és a Pebble Steel után a Pebble Round már a harmadik terméke lesz, amikor idén novemberben megkezdődnek a szállítások.

Az óra továbbra is színes E Ink kijelzőt használ, de immáron kerek számlappal rendelkezik. Kecses megjelenésű, és csupán 7,5 mm magas. Kétféle fülmérettel, 14 és 22 mm-es kivitelben lesz kapható. A Pebble eddigi órái a kiváló üzemidőről mindenképpen híresek voltak, ez viszont sajnos változni fog, mert a Time Round állítólag 2-3 napig bírja majd feltöltésenként, ami nem nagy plusz mondjuk az LG kerek számlapos óráival elérhető két naphoz képest. Cserébe gyorsan lehet tölteni: 15 perc elég lesz neki egyetlen napnyi működéshez. Romlik továbbá a vízállósága is: a többi modellel ellentétben a Pebble Time Rounddal úszni már nem lehet (de zuhanyozni azért igen). A fekete, fehér és „rose gold” kivitelben készülő óra fémből készült borítást kapott, és jellemző rá is a Pebble kütyük sajátossága, vagyis a számlap körül húzódó nagyon vastag káva.

Ami a belsőt illeti, a kerek számlapot leszámítva a Time vagy a Time Steel modellek tudásával megegyező órát kapunk, így a Time Round is a Timeline OS-t használja – viszont a kerek számlap miatt új SDK is készült hozzá, de ez mondjuk teljesen logikus. Az órát már most elő lehet rendelni, ára 250 dollártól indul.

Címkék