- 2015. október 6., 16:51
A Philips új vezérlő központja, a Hue Bridge 2.0 az Apple HomeKit rendszert, így a Sirit is támogatja.
Hirdetés

A Philips már a nyáron bejelentette, hogy dolgozik az Apple HomeKit támogatás integrációján, az erőfeszítések pedig mostanra értek be: elkészült és megjelent a Hue Bridge 2.0-s verziója, amelynek egyetlen, de nagyon fontos új tulajdonsága, hogy az Apple okosotthon platformját is támogatja. Igaz, egyelőre még csak részben: a HomeKit lehetővé teszi ugyan a lakásban lévő összes HomeKit-kompatibilis termék összekötését, a Philips azonban egyelőre még nem építette be saját eszközébe az ehhez szükséges utasításokat.

Az ígéretek szerint ennek pótlására később sor fog kerülni, mégpedig egy szoftverfrissítés segítségével. A Sirivel viszont lehet szórakozni: mondhatjuk például neki azt, hogy „Siri, turn on all lights” (Siri, kapcsolj fel minden lámpát!), „Siri, turn the lamps red” (Siri, a lámpák világítsanak pirosan!) vagy „Siri, dim living room light to 50 percent” (Siri, állítsd a nappali lámpa fényerejét 50 százalékra!)

Rossz hír azok számára, akik már rendelkeznek az előző verzióval, hogy azt nem lehet sehogyan sem Apple-kompatibilissé varázsolni – viszont ők a vásárláskor elvileg kedvezményt kapnak a Hue Bridge 2.0 20 ezer forint körüli árából.

A Philips amellett, hogy felturbózta a Hue Bridge-et, az égőkből is új változatokat adott ki. Az IFA-n már beszámoltunk az új LED-es égősorról, a Hue Lightstip Plusról, ezek mellé érkeztek az E27-es foglalatba illeszkedő új színes és fehér izzók. Ezek tudása nem változott, viszont erősebb fényt tudnak kibocsátani: mindkét verzió 800 lumenes, míg az előző verziók 600 illetve 750 lumenesek voltak. És nagyobb a belső tárhelyük, amire valószínűleg a későbbi firmware frissítések miatt lehet szükség – ami sajnos előrevetíti, hogy esetleg a később kiadott szoftverekkel a régi égők nem lesznek kompatibilisek.

Címkék