- 2015. október 12., 15:15
A Sidney Egyetem kutatói pontosan lemodellezték, hogyan reagálnak az izmok arra, ha edzünk.
Hirdetés

A kapott információkat pedig arra használják majd fel, hogy olyan orvosi kezelési eljárásokat fejlesszenek ki, amelyek a valódi testmozgáshoz hasonló eredménnyel járnak – csak éppen aktív mozgás nélkül. A pakliban nyilván benne van az is, hogy valamilyen olyan tabletta készül, amely képes lesz úgy stimulálni az izmokat és az egész testet, mintha valóban mozognánk. A kutatást vezető Dr. Nolan Hoffman szerint ez nemcsak egy lehetséges, hanem nagyon is kívánatos kimenetele a kutatásnak, de csak tízéves távlatban gondolkodva.

Azt azért le kell szögezni, hogy a kutatók szeme előtt nem az egyre csak tunyuló, egész estéket a tévé előtt töltő, tornát így legfeljebb csak a „dobozban” látó társadalom problémájának megoldása lebeg, bár nyilván sokak számára csábító lesz, ha a napi egy óra testmozgást ki lehet váltani napi két-három pirulával. Kezelésre azonban elsősorban azok szorulnak, akik önhibájukon kívül nem tudnak megfelelő testmozgást végezni (akár tartósan akár átmenetileg).

A fitneszkütyük gyártóitól viszont nem árt majd megkérdezni, hogy van-e B tervük arra az esetre, ha mindenki átáll a tablettás életre.

Címkék
Hozzászólások