- 2015. október 12., 14:49
Megnéztük a Sharp átlátszó kijelzőjét a tokiói metróban. Nem kellett volna: a demó pocsék.
Hirdetés

Nem vagyunk naivak, tudjuk, hogy kiállításon beállított környezetben, sokkal jobb „színben” nézhetjük meg az újdonságokat, mint a való életben, terepen. Ezért nem is voltak különösebb illúzióink, amikor a Sharpnál elárulták, hogy a demózott átlátszó kijelzőt a tokiói metró Toyosu nevű állomásán (Y22) próbálgatják. De amit láttunk, az minden képzeletünket alulmúlta. És a legszebb az egészben, hogy nem a kijelző volt a fő bűnös.

Merthogy amint a CEATEC-nek vége lett, fel is kerekedtünk, hogy megnézzük, hogyan fest a terepgyakorlat. Bár ne tettük volna – a kijelzőt még csak rendes tokba sem sikerült bepakolni, de még ennél is rosszabb, hogy az átlátszó tulajdonsága a metrózóknak többnyire fel sem tűnt. És ez nem is csoda, mivel annyira sötét volt a tér a panel mögött, hogy amikor nem volt háttérvilágítás, még azt is alig lehetett látni, hogy egyáltalán fut valami a kijelzőn.

A legbosszantóbb az egészben az, hogy pár lámpával könnyen lehetne segíteni a dolgon – nem véletlen, hogy a Samsung is főleg üzletekbe ajánlja saját verzióját, ahol pár spotlámpával csodát lehet művelni. Tessék megjegyezni: az átlátszó kijelzők mögé kell a fény. Természetesen készítettünk azért videót is, amelyen látszik, hogy nem látszik, íme:

Címkék