- 2015. október 30., 21:41
A legtöbb drónt okostelefonnal lehet irányítani, a PhoneDrone azonban túlmegy ezen: itt a telefon maga a drón.
Hirdetés

A megcélzott 100 ezer dolláros limitet gyorsan átlépő, és már 250 ezer dolláros támogatás felé járó projekt mögött álló ötlet valójában tényleg kézenfekvő: miért ne használhatnánk a jelentős számítási kapacitással és többféle szenzorral is rendelkező mobilt a drón agyaként is?

Egy ötlet persze önmagában még nem sokat ér, de a két feltaláló (akiknek egy korábbi sikeres Kickstarter projekten is túl vannak már) már egy működő prototípuson is túl van, és ha minden a tervek szerint halad, akkor 2016 szeptemberében el is kezdhetik kiszállítani a támogatóknak az első PhoneDrone Ethosokat.

Maga a készülék úgy néz ki, mint egy vaskos telefontok, amelynek négy sarkából állnak ki a drónoknál megszokott motor- és propellertartó elemek. A tok többféle telefonnal (iPhone 4S-6S Plus, Samsung Galaxy S 2 és utódai, stb.) kompatibilis, a rendszer távirányításához pedig egy második Wi-Fi-képes mobil eszközre van szükség. A PhoneDrone alapvető védelmet is nyújt a belé helyezett készüléknek, egyrészt azzal, hogy a fontosabb rendszereket megkettőzték, másrészt azzal, hogy a rázkódástól és kisebb ütésektől is megvédi azt. A drón irányítása a telefonon futó alkalmazás feladata, az ilyen készülékektől megszokott videófelvételt pedig természetesen a mobiltelefon kamerája készíti.

Ami az árakat illeti, jelen pillanatban egy 3D nyomtatót igénylő csináld magad készlet keretében 95 dollárba kerül az Ethos, míg egy teljesen összeszerelt példányért 235 dollárt kérnek.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00