- 2015. november 9., 16:54
Novemberben újból kedvezményes árakat kínáló Black Friday-t szervez az áruház, nagy kedvezményekkel.
Hirdetés

Az óriási árengedmények napja az Egyesült Államokból származik, de Magyarországon elsőként az Extreme Digital szervezte meg – igaz, nem a „rendes” időben, hanem egy héttel korábban, amivel sikerült is ellopni a show-t a konkurensek hasonló akciói elől. Az idei fekete pénteken mintegy négyezer-féle termék lesz elérhető, ezek között több olyan is lesz, amelyet akár 70 százalékos árengedménnyel lehet megvásárolni. Persze a tavalyi gyakorlat alapján arra azért nem érdemes számítani, hogy az 50 colos UHD tévéket 40-50 ezer forintért fogják kiszórni, de teljesen biztos, hogy nagyon jó ajánlatokból idén sem lesz hiány, mivel a teljes termékköröket érintő kedvezmények mértéke is nagy, 10-25 százalék körüli lesz. A Black Friday (legalábbis az USA-ban) azért éri meg a forgalmazóknak, mert bár az adott napon a termékeket veszteségesen értékesítik, de a fontosabb árucikkekből annyira sokat tudnak eladni, hogy cserébe az egész következő év során kedvezőbb árakat kapnak a gyártóktól.

Az Extreme Digital az országban 13 értékesítési pontot is működtet, de a legnagyobb forgalmat a webáruház bonyolítja le, és a Black Friday is az online vásárlásra lesz kihegyezve. A várakozások szerint idén 50 ezer darab termék fog gazdára találni ezen a napon – szép tervek, a kérdés már csak az, hogy ezúttal sikerül-e úgy felkészíteni az infrastruktúrát, hogy az a sokszorosára növekedett érdeklődést is ki tudja szolgálni (tavaly az Extreme Digital szerverei gyorsan megadták magukat, és teljesen még a nap végére sem sikerült normalizálni a helyzetet). Erre egyébként most minden esély megvan, mivel a weboldalt kiszolgáló infrastruktúrát a szokásos terhelés ötszörösére készítik fel, ráadásul az akciós termékeket egy direkt erre a célra létrehozott, külön honlapon lehet majd böngészni.

Az Extreme Digital a Black Friday pontos időpontját még nem közölte, de nem lennénk meglepve, ha november utolsó előtti péntekjére esne a választás.

Címkék
Hozzászólások