- 2015. november 19., 13:14
Nem kellett túl sokat várni ahhoz, hogy az Apple saját dokkolót dobjon piacra okosórájához, a Watch-hoz.
Hirdetés

Az Apple a watchOS 2-ben vezette be az éjszakai módot, amelyet ha bekapcsolunk, akkor az éjjeli szekrényre letett óra folyamatosan mutatja az időt, és ébersztő óraként is használható. Mindez kényelmes és hasznos, azonban nagyon nehéz úgy letenni az órát, hogy a töltőkábelt is megfelelően és stabilan tudjuk csatlakoztatni hozzá (márpedig ez kell, ha nem szeretnénk, hogy reggelre lemerüljön a kütyü). Ezen a faramuci helyzeten segít az új dokkoló, amely kétféle helyzetben is képes megtartani az órát, miközben természetesen a töltéséről is gondoskodik. Az óra és a dokkoló közötti kapcsolat mágneses elven jön létre.

Igazából számítani lehetett arra, hogy az Apple ki fog jönni valami hasonlóval, és túlságosan az áron sem érdemes meglepődni: az állványért 79 dollárt, azaz kb. 23 ezer forintot kell fizetni. Kérdés, hogy a termék mennyire lesz versenyképes, hiszen alternatív megoldásokat már hónapok óta lehet kapni, ráadásul egyes dokkolók fele ennyi pénzből is kijönnek.

Az Apple-féle dokkoló érdekessége, hogy nem az Apple Watch-hoz mellékelt töltőkábelt, hanem teljesen szabványos Lightning kábelt használ, így előbbit akár bedobhatjuk a táskába is, hogy szükség esetén mindig kéznél legyen. Aki viszont PC-t használ, az így járt: USB-s verzió ugyanis nem készült.

Hozzászólások