- 2016. január 10., 11:00
Folytatódik a letámadás: az ASUS megint érdekes új monitorokat jelentett be.
Hirdetés

Az ASUS igazából a Computexen érzi jól magát, de a tajvani gyártó rendre a CES-en illetve az IFA-n is mutat be újdonságokat. Idén is voltak bejelentések szép számmal, igaz, ezek nagyobb része nem új termékről, hanem egy korábban már bemutatott kütyü amerikai premierjéről szólt. A monitorok frontján viszont több érdekesség is volt; az ASUS egy új 4K felbontású, és egy új ívelt monitort jelentett be.

Mindkettő a Designo sorozatba tartozik, vagyis az ASUS mérnökei a tervezéskor nemcsak a belsőre és a technológia paraméterekre helyezték a hangsúlyt, hanem arra is, hogy a kijelzők megjelenése pofás legyen. Az MX27UQ a gyártó korábbi 4K-s monitorának, az MX27AQ-nak a frissített verziója, amelynek az egyetlen igazi újdonsága az, hogy Bluetooth adapter is került bele, ami arra jó, hogy telefonról tudjunk zenét streamelni a benne lévő hangszórókra. Ezek teljesítménye persze nem váltja meg a világot, de a 8 wattos teljesítménnyel még mindig jobb hangzásra számíthatunk, mint a legtöbb notebook illetve okostelefon esetében. A Bluetooth adaptert leszámítva egy felsőkategóriás, de átlagos belsőről beszélhetünk (a 4K-s világban persze): IPS-panelt, 3840×2160 pixeles felbontást, kiváló betekintési szögeket, nagy színtér lefedettséget és jó fényerőt illetve kontrasztarányt kapunk.

Az ASUS másik újdonsága egy ívelt kijelző, ami egyelőre csak prototípus. Nem vagyunk biztosak benne, hogy nem láttuk már ezt az UWQHD felbontású kijelzőt, vagy legalábbis a paneljét, ugyanis a tajvani gyártó már a Computexen és az IFA-n is mutatott hasonló modelleket; az azért kevésbé valószínű, hogy az ASUS többféle panelt használna ugyanabban a méretben és képarányban, de az elektronika nyilván lehet más. A 34 colos képátlót ez a monitor is IPS-technológiával házasítja, a felbontása pedig 3440×1440 pixel. Érdekessége, hogy talpába egy vezeték nélküli töltő is került (Qi szabványú), így aki hozzánk hasonlóan szereti a telefont a monitor talpán tartani, annak nem lesz többé gondja a mobil kütyük feltöltésével.

A monitorok várható megjelenési időpontjával és az árakkal az ASUS még adós, mint ahogyan a teljesen részletes specifikációk kiadása is későbbre várható.

Címkék