- 2016. január 10., 13:00
Akinek nem kell az okosóra, de szeretné, ha az üzenetekre ne csak a telefon figyelmeztetne, annak itt a Ditto.
Hirdetés

A kütyüt a Kickstarteren finanszíroztatta meg gyártója, a kitűzött célt pedig szinte napok alatt sikerült elérni: nem is csoda, hiszen a Ditto egy olyan apróság, amely kevés dolgot tud, azt viszont nagyon jól. Az apró, csíptetővel és karpánttal is használható Ditto a telefonon futó kísérő alkalmazással Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál, és egyetlen feladata az, hogy rezegjen, amikor csak akarjuk. Mármint, ha a telefonon valami történik: bejövő hívás van, ránk írtak Messengeren, stb. Az apróság főleg azoknak lehet hasznos, akik okosórát nem akarnak használni (vagy sajnálják rá a pénzt), viszont gyakran járnak úgy, hogy nem hallják meg, nem érzik meg a szebben lévő telefont. A Ditto érdekessége, hogy elemmel működik, így nincsen szükség arra sem, hogy töltsük. Az elemet időnként persze kell cserélni, de ez még mindig sokkal kényelmesebb, mint naponta, kétnaponta a microUSB-kábelért nyúlni.

Természetesen a Ditto működése személyre szabható, egyéni ízlésünk szerint adhatjuk meg, hogy miről kérünk és miről nem kérünk értesítést. A kütyü érdekes extrája, hogy ébresztéshez is használhatjuk, ha korábban kell kelni, mint a család többi tagjának, és nem szeretnénk, hogy az óra felébresszen mindenkit. Ha pedig rajtunk van, miközben kisétálunk vele a telefon hatóköréből, akkor rezgéssel figyelmeztet, nehogy elhagyjuk a telefont. A Ditto ezen kívül még vízálló is, tehát akár uszodában, strandon is használhatjuk.

Az igazsághoz hozz tartozik, hogy a kütyü nem teljesen új termék, hónapok óta meg lehet vásárolni 49 dolláros/eurós áron, amiért írunk róla, az elsősorban az, hogy a következő verziójának fejlesztése most folyik; ez várhatóan mozgásérzékelőket is kap majd, hogy fitnesz kütyüként is lehessen használni, éjszaka pedig az alvási ciklusok elemzésére lesz képes, hogy mindig a legjobb pillanatban kapjuk az ébresztést.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00