- 2016. január 10., 13:30
LCD-vel is lehet olyan vékony tévét készíteni, mint OLED-panellel. A LeTV-nek sikerült, nem is rosszul.
Hirdetés

A kínai gyártók évek óta kopogtatnak a nyugati világ ajtaján, és egyszer be is fognak jönni rajta. Ezt már csak onnan is sejteni lehet, hogy egyre több márka gondolja úgy, hogy érdemes ellátogatnia az olyan nagy kiállításokra, mint a CES vagy az IFA. Ez kiváló brand építési lehetőség, és ezeknek a vállalatoknak egyelőre nincs is másra szükségük: az kell nekik, hogy mire kinövik a hazai piacot, addigra ismert legyen a nevük szerte a világban, hogy akkor majd ne a nulláról kelljen indulni.

A Changhong vagy éppen a Haier neve már sokaknak ismerős lehet, a LeTV-ről azonban valószínűleg elég kevesen hallottak – pedig a gyártó Kínában egyáltalán nem számít kicsi szereplőnek. Ebből adódik, hogy a LeTV is azon vállalatok táborába tartozik, akik lassan kinövik a piacot, így már kifelé kacsintgatnak. A CES-re a gyártó több érdekességgel érkezett, a világ első Snapdragon 820-as SoC-t használó telefonjáról már írtunk, a LeTV azonban egy 65 colos tévét is mutogatott. A Blade néven futó csoda legfőbb érdekessége az, hogy a káva egyes részein csupán 3,5 mm vastag, ami felveszi a versenyt az LG-féle OLED-tévék 2,57 mm-es vastagságával is. Ez főleg akkor impresszív adat, ha figyelembe vesszük, hogy egy átlagos LCD-tévében az LCD és a háttérvilágítás miatt 6-8 extra réteg található. Valamit valamiért, tartja a mondás – a vékonyságért cserébe hangrendszer nincsen a készülékben. Jár mellé hangszóró persze, de az egy külső modul.

A tévében egy komplett okostelefon hardver is helyet kapott: Snapdragon 810-es SoC, 4 GB RAM és 64 GB-os tárhely van benne. A vason az Android operációs rendszer fut, de természetesen a LeTV saját kezelőfelületet is pakolt az OS-re – azt viszont fontos megjegyezni, hogy nem az Android TV-ről van szó! Hogy a rendszer mennyire van kész állapotban, azt nem sikerült megtudni, de valószínűleg bőven van még csiszolni rajta, mivel a LeTV semmit sem mutatott meg abból, hogyan fog az okostévé rendszer működni.

A LeTV Blade egyelőre csak demonstrációs célokat szolgál, boltokba leghamarabb az év utolsó negyedében kerülhet.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. március 27., 08:00
2019. november 14., 06:00
2019. október 28., 08:00