- 2016. február 18., 15:59
Az igen strapabíró telefonjairól ismert CAT legújabb készüléke egy egészen különleges kiegészítőt kapott.
Hirdetés

A CAT telefonokat eddig sem igazán az átlagfelhasználóknak gyártották, a közepes specifikációkkal de rendkívül strapabíró kivitelben gyártott készülékeket nevüknek megfelelően inkább az építkezésekre, erdészeknek és hasonló helyekre szánták.

A beépített hardver tekintetében a most bemutatott S60 sem fog falakat ledönteni, hiszen a 4,7 colos 720p-s kijelző, és a Snapdragon 617 nem számít különlegesnek, a 3 GB RAM és 32 GB háttértár pedig jól hangzik, de önmagában már ez sem a csúcskategória – különösen akkor nem, ha figyelembe vesszük a 650 eurós árat. Ezt azonban csak részben köszönhetjük a szokásos módon megerősített külsőnek, az extra fényes, vastag kesztyűben is kezelhető kijelzőnek és 5 méteres vízállóságnak, az ár másik felét a beépített hőkamera adja. Ez utóbbi technológia a FLIR-től származik, az S60 pedig első olyan telefon, amibe fixen beépítették ezt a modult, nem utólagos kiegészítőként csatlakoztatható hozzá.

A FLIR modulja 15-30 méteres hatótávolsággal rendelkezik és 640×480 pixeles felbontást nyújt, a képet pedig a „normál” 13 Mpixeles kamera képével kiegészítve kapjuk a végső képet. A célja ennek pedig nem az, hogy megtaláljuk az elbújt macskát, hanem az, hogy a CAT által megcélzott szakemberek munkáját segítse: a vízvezeték-szerelő például könnyebben megtalálhatja az eltört vezetéket a falban, a villanyszerelő a túlmelegedő vezetékeket leplezheti le, és így tovább.

Az S60 hivatalos bemutatkozása a Mobile World Congressen várható, a forgalmazás pedig május végén indul majd, 650 dolláros áron.

Címkék
Hozzászólások