- 2016. március 10., 20:56
Már Magyarországon is elérhető a Nespresso Prodigio, amelyet Bluetooth és saját alkalmazás tesz „okossá”.
Hirdetés

Nagy a divatja a különböző okos szerkezeteknek – de sok esetben ez az okosság nem jelent mást, mint pár, a masinában elhelyezett szenzort és egy Bluetooth-adapter, amely az ezekből származó jelet az okostelefon felé közvetíti. Az okosság tehát a telefonban, egész pontosan a rajta futó alkalmazásban van. Ilyen gép a Nespresso Prodigio is, amely azon kávékedvelőknek készült, akik hajlandóak egy kicsit többet fizetni azért, hogy a technológiai fejlődésbe is belekóstolhassanak.

Maga a masina nincs túlbonyolítva, viszonylag egyszerű dizájn jellemzi, és mivel kapszulás, túl sok dolgunk sincs a használatával, egyszerűen csak az adagolóba kell tenni egy kapszulát, megnyomni egy gombot, és már készül is a kapszulának megfelelő fajtájú és kiválasztott „hosszúságú” italunk. Az okosság ott kezdődik, ha kihasználjuk a Nespresso alkalmazásának legújabb verzióját, amely jelenleg iOS és Android eszközökre érhető el – itt egy gyors regisztrációt követően már tudunk majd kommunikálni a kávéfőzővel is. Sajnos a Nespresso mérnökei a Bluetoothhoz való ragaszkodással kihagytak pár lehetőséget, így például neten keresztül nem tudjuk utasítani a gépet, hogy mire hazaérünk, várjon a friss kávéval, és vastagabb falak vagy födémek szintén megakaszthatják a távvezérlést. Ennél zavaróbb hiba viszont, hogy a masina nem tudja, hogy tettünk bele patront, vagy sem, így csak az app figyelmeztet, hogy a reggeli időzítés beállítása után ezt ellenőrizzük, különben hiába várjuk a kávét, és az is gond lehet, ha az időzítő beállítása után valaki más főz magának egy csészével – ebben az esetben ugyanis az időzítő törlődik.

Ami az app és a Prodigio képességeit illeti, a kettő együtt tudja ellenőrizni a víztartály telítettségét, szólnak, ha megtelt az elhasznált kapszulák szemetese, figyelik a víz keménységét és számon tartják a házi kapszulakészlet nagyságát is – bár ez utóbbi összezavarható, ha közben egy családtag kézzel készíti magának kávét. A reggeli kávé lefőzésén túl időzíthetjük a kikapcsolást is, kifogyó készlet esetén pedig közvetlenül az appból tudunk rendelni. Ami az árakat illeti, az alapmodell 63 ezer forintba, a tejhab-készítő egységgel felszerelt változat pedig 78 ezer forintba kerül.

Címkék