- 2016. március 18., 11:53
Az eredeti Mint robot felvásárlása óta először újította meg népszerű felmosó robot kínálatát az iRobot
Hirdetés

Braava Jet néven új felmosó robotot mutatott be az iRobot. Az eredetileg az Evolution Robotics által Mint néven bevezetett, majd később a cég iRobot általi felvásárlása után Braava néven árult robotot váltó új modell a Braava és az iRobot saját fejlesztésű Scooba modelljeinek legjobb tulajdonságait igyekszik egyesíteni.

A négyzetes alakú, korábbinál magasabb felmosó robot felpattintható, téglalap alakú felmosó fejjel törli fel a padlót. Az iRobot egyszer használatos betétekből kínál egyet száraz, egyet nedves és egyet vizes takarításhoz. Száraz takarításnál a robot egyenes vonalban tolja előre a tisztítófejet, míg nedves törlésnél előre-hátra mozog, miközben vizet juttat a padlóra. Vizes felmosásnál a Braavakhoz hasonlóan jobbra és balra kifordulva többször átmegy a padló minden pontján. Az eldobható feltétek mellett a robothoz létezik mosható, mikroszálas felmosófej is.

Újdonság, hogy a fejet a Braava Jet körkörösen is rezegteti, így még hatékonyabban tudja felszedni a koszt. Takarítás után az eldobható takarítófej egy gombnyomásra leválasztható, így elég a robotot a szemetes fölé tartani, meg sem kell fogni a koszos kiegészítőt.

Az alapból száraz, egyszer használatos fejek előtt a padló nedvesítését a Braava Jut egy szórófej segítségével oldja meg. Ehhez a vizet a Scooba robotokhoz hasonlóan a robot belsejében lévő tartályba kell tölteni.

A Braava Jet a Braava modellekhez hasonlóan szisztematikusan takarít, külön navigációs kockára viszont már nincs szüksége. A robot tájékozódó képességéről az iRobot egyelőre nem árult el bővebb információkat, így nem tudni, hogy pontosan hogyan oldották meg a térképezést és a térképen való precíz navigációt. Újdonság viszont, hogy külön eszköz nélkül lehetőség van virtuális fal beállítására is: a robot elindítható úgy is, hogy a takarítás során ne menjen a robot mögötti területre. Így könnyen beállítható, hogy például csak a konyhában mosson fel, máshol ne.

A Braava Jet ára az amerikai piacon 199 dollár lesz.

Címkék
Hozzászólások