- 2016. április 20., 18:44
A világ legnagyobb VOD szolgáltatója eddig mereven ellenállt az offline filmezésnek – ez most változhat.
Hirdetés

Mégpedig azért, mert a legfőbb rivális, az Amazon egyre csak jön fel, egy olyan üzleti modellnek köszönhetően, amely nemcsak a streamelést, hanem a letöltést is lehetővé teszi. Ráadásul az évi 99 dollárba kerülő Prime nemcsak ingyen filmeket, hanem ingyen zenéket, ingyen könyveket és ingyenes szállítást is ígér. A Netflix szempontjából azonban a filmek letöltésének lehetősége az, ami fontos: ezzel az opcióval a felhasználók megtehetik például azt, hogy mondjuk egy utazás előtt letöltenek pár filmet a tabletre, hogy azt a repülőn, netkapcsolat nélkül is megnézhessék. Ez nyilván sokak számára fontos, és a Netflix most már nem teheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja az igényeket.

Amíg egyeduralkodó volt a piacon, addig kedvére alakíthatta azt, most viszont már minden arról szól, hogy ki tudja jobban kielégíteni a felhasználók igényeit. Merthogy a letöltésért a szolgáltató saját ügyfelei is régóta könyörögnek, ám eddig az volt a szemlélet, hogy a streamelésnél nincsen kényelmesebb megoldás, ezért másféle opciókon még csak gondolkodni is felesleges.

Konkrét bejelentés viszont még nem volt, egyelőre csak annyi történt, hogy a Netflix ügyvezetője, Reed Hastings egy konferencián feltett kérdésre az offline mód merev elutasítása helyett úgy válaszolt: látja, hogy az internetes hálózatok minősége széles skálán ingadozik, ezért vállalata nyitott minden olyan technológia iránt, ami a felhasználók kényelmét szolgálhatja. Vagyis garancia nincsen semmire, de azért azt nyugodtan elmondhatjuk, hogy amikor a vélemény ilyen sokat változik, annak biztos, hogy nyomos oka van.

Címkék
Hozzászólások