- 2016. május 10., 20:58
Korábban a Qualcommnál dolgozó mérnökök alapították az Ignation Design Labsot, amelynek első terméke egy router.
Hirdetés

De nem ám akármilyen router: a Kickstarter kampány formájában (remélhetőleg) finanszírozásra kerülő Portal célja bevallottan az, hogy az egyre inkább zsúfolt éterben is képes legyen a megfelelő sávszélesség biztosítására. Ennek érdekében a 802.11ac-s eszköz több trükköt is alkalmaz, így például kilenc antennával és tíz rádiós egységgel rendelkezik, ezekkel pedig az 5 GHz-es sávban rendelkezésre álló mind a hat csatornát képes kiszolgálni.

A hat csatorna közül elsősorban egyébként az az érdekes, amelyet például az Egyesült Államokban az FCC az időjárási radaroknak tart fent, és amelyet emiatt a legtöbb router kerül. A Portal azzal oldja fel ezt a problémát, hogy folyamatosan figyeli ezt a sávot, és csak akkor veszi igénybe, ha nem érzékel a közelben működő időjárási radart. A további extrák között számtalan olyan megoldás szerepel, amelyek a rádiós környezet minden apró rezdülését monitorozzák, hogy folyamatosan alkalmazkodhassanak a körülményekhez. A Portal ráadásul a felhőt is kihasználja, hogy tisztább képet kaphasson a környezeti állapotokról, de képes azt is megjegyezni, ha a használat helyszínén a lefedettség periodikusan változik (például azért, mert a szomszéd mindig csak este hatkor kapcsolja be saját routerét).

Akinek felkeltettük az érdeklődését, annak jelenleg 149 dollárjába kerül a Portal előrendelése, de 150 dollárért egy speciális, piros változatot is kérhet.

Ez is érdekelhet
2023. október 2., 17:00