- 2016. június 23., 14:40
A OnePlus a megfizethető árú, de csúcskategóriás telefonjairól híres. Mostantól másról is.
Hirdetés

A vállalat harmadik csúcsmobilja, a OnePlus 3 hamarosan érkezik; a telefonba Snapdragon 820-as rendszerchip, 64 GB-os háttértár és 6 GB RAM került. Ez utóbbi az, ami igazán kiemeli a jelenlegi mezőnyből, hiszen még a Samsung sem épített ekkora operatív tárat aktuális csúcsmodelljeibe.

Most viszont kiderült, hogy a OnePlusnál is csak kirakati funkciókat lát el a 6-os szám, mivel a telefon gyári szoftvere ennél kevesebb RAM-ot használ – hogy pontosan mennyit azt nem tudni. De nem túl sokat, mivel a tesztelők arra panaszkodtak, hogy 3-4 alkalmazásnál többet nem tudtak a memóriában tartani. A vállalat egyik alapítója el is ismerte ezt; állítása szerint azért nem használják ki a teljes operatív tárat, mert az a felhasználói élmény rovására menne, és túlságosan gyorsan lemerítené a telefont. Hát erre mit mondhatnánk? Tessék nagyobb akkut beszerelni. Vagy kevesebb RAM-ot, hiszen ez így a felhasználók szándékos átverése.

És igazából az sem mentesíti a OnePlust, hogy idővel a vállalat ki fogja adni azt a fejlesztői készletet, amivel egyedi ROM-ot lehet készíteni; ez bár azt jelenti, hogy aki ki akarja használni a 6 GB RAM-ot, annak lesz erre lehetősége, de főzött, hivatalos támogatás nélküli ROM-ot kell ehhez telepítenie a mobilra. Ha valami, akkor ez biztosan nem felhasználóbarát üzletpolitika. A készülék egyébként júliustól lesz megvásárolható, online.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00