- 2016. szeptember 30., 18:11
A LIFX hamarosan piacra is dobja két új termékét – amelyek infra fényt is bocsáthatnak ki.
Hirdetés

A WiFi-n keresztül vezérelhető LED-es égőiről ismert gyártó egy új égőt és egy új LED-szalagot dob piacra októberben, amelyek különlegessége, hogy infra fényt, vagyis az emberi szem számára láthatatlan fényt is ki tudnak bocsátani. Ez első hallásra akár még hülye ötletnek is tűnhet, pedig valójában nagyon is hasznos dologról van szó: ezzel a funkcióval az éjjellátó kamerák hatósugarát lehet alaposan megnövelni. A sötétben is látó kamerák ugyanis infra fénnyel működnek, de beépített fényforrásuk jellemzően csak a kis távolságra lévő tárgyakat és embereket tudja kellő mértékben bevilágítani. Pár égő, és a legnagyobb szoba vagy a raktár minden zugát látni fogja a kamera!

Az égőket normál, E27-es foglaltba lehet tekerni, és természetesen normál fényforrásként is használhatók – ebben az esetben 11 wattos fogyasztás mellett 1100 lumenes (szórt) fényt kapunk, ami nagyjából egy 80 wattos izzó fényének felel meg. A fényforrásokat a gyártó meglévő, okostelefonos alkalmazásával lehet konfigurálni, ha a fali kapcsolót használjuk, akkor pedig természetesen felkapcsolásnál mindig az utoljára használt beállításokkal kapcsol be az égő.

Az infrás LED-es égő és a LED-szalag forgalmazása is október végén kezdődik. Az égő darabja 80 dollárba fog kerülni, a LED-szalagért pedig 90 dollárt kér a gyártó – ez utóbbi a sztenderd kiszerelésű, vagyis 2 méter hosszú szalagra vonatkozik, amit igény szerint további 1 méteres, 30 dollárba kerülő csíkokkal lehet bővíteni.

Címkék