- 2016. november 25., 17:59
Még a karácsonyi rohanásban is segít a mesterséges intelligencia azzal, hogy kitalálja helyettünk az ajándékot.
Hirdetés

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy valakinek képtelen volt ajándékot venni, legyen szó egy távolabbi családtagról vagy arról a munkatársról, akivel soha nem beszélt, de őt húzta a kötelező karácsonyi ajándékozó sorshúzáson.

Az ebo box nevű, San Joséban alapított startup GPU-kra optimalizált deep learning algoritumusa azt ígéri, hogy ezekben a szituációkban is képes segíteni a szép nevű „smart gifting” szolgáltatással.
Az ebo box használatát úgy kell elképzelnünk, hogy miután létrehoztuk felhasználói fiókunkat, azután meg kell adnunk az ajándékra szánt összeg nagyságát, illetve válaszolni pár alapvető kérdésre a megajándékozottról és magunkról (kor, tartózkodási hely, esetleg hobbik, néhány jellemző tulajdonság, és így tovább). Ha ez megvan, akkor a deep learning segítségével az MI megpróbálja feltérképezni az ígéretesnek tűnő ajándéklehetőségeket. Mindehhez az alapot egy 21 millió névtelen felhasználó adatát tartalmazó adatbázis adja, amelyből a tulajdonságok és ajándékok kapcsolata feltérképezhető. A szóban forgó mesterséges intelligencia egyébként a CUDA-t használja, így NVIDIA GPU-kon a felhőben fut.

Címkék