- 2016. december 9., 15:00
A Panasonic profiknak szánt kamerája, a HC-X1 december végétől megvásárolható Magyarországon – 1 millió forintért.
Hirdetés

A videokamera 24 mm-es objektívvel, 20-szoros optikai zoommal (24-480 mm) és 1 colos képérzékelővel van felszerelve. A MOS szenzor 9,46 MP-es felbontást nyújt, és még akkor is 8,79 MP dolgozik, ha csak Full HD részletességű videókat készítünk. A kamerára LEICA DICOMAR 4K objektív került amely kifogástalan képélességet nyújt még a 4K felbontású felvételek készítésekor is.

A HC-X1 a hivatásos felhasználók igényei szerint készült,
és sokféle funkciót és kialakítási megoldást kínál a videózás leegyszerűsítése érdekében. Az objektívfoglalat például tripla gyűrűt tartalmaz a zoom, a fókusz és az írisz kézi beállításához. A videokamerán 13 kezelőgomb van, ebből 9 a burkolaton, 4 pedig az LCD-panelen helyezkedik el. A felhasználó igénye szerint programozhatja a gombokat, a kívánt funkciót rendelve mindegyikhez a gyors elérés érdekében.

A kamera a kiváló képminősége mellé remek hangminőséget is biztosít saját mikrofonjával is, de igény szerint 2-csatornás XLR audiobemenetre csatlakoztatható külső mikrofonokkal is felszerelhető. A HC-X1 kétcsatornás hangot rögzít 16-bites lineáris PCM (MOV/MP4) vagy Dolby Digital (AVCHD) rendszerben.

A kamerához kapcsolódó vezeték nélküli kezelést biztosító opcionális modul (AJ-WM50/AJ-WM30) lehetővé teszi az eszköz távoli vezérlését iPadról: az AG ROP alkalmazással szabályozhatóak a kamerabeállítások és vezérelhetőek az objektív és egyéb funkciók.

Címkék