- 2017. január 19., 15:59
Az alábbi hiba a vicces, ámde felettébb bosszantó hibák sorát gyarapítja – most éppen az iPhone tulajok kárára.
Hirdetés

Az EverythingApplePro nevű videoblog hozott le egy anyagot, amelyben bloggere megmutat egy nagyon egyszerű, háromkarakteres, ámde annál hatásosabb üzenetet: segítségével az iPhone átmenetileg megbénítható. Elég csak egy fehér zászlót, egy 0-t és egy szivárványt tartalmazó üzenetet elküldeni a címzettnek: az iOS a túloldalon elvileg egy szivárvány színű zászlót kellene, hogy megmutasson, ehelyett viszont a rendszer egyszerűen lefagy. Még akkor is, ha a címzett meg sem nyitotta az üzenetküldő alkalmazást.

A trükk csak iOS 10-en működik, ott viszont elég hatásos, még a Home gomb és a bekapcsoló gomb sem működik. A telefon egy kis idő letelte után vagy „elindul” és megint használható lesz, vagy rosszabb esetben újraindul, de azt követően szintén rendben működik tovább. Akkor persze gond van, ha valaki annyira rendes, hogy 10 percenként küldi nekünk a szivárványos zászlót, ebben az esetben az illető letiltása vezethet eredményre.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a hibát, de szinte biztos, hogy már készül a javítás, amely így rövid időn belül a felhasználók telefonjain landolhat. Aki nem frissített iOS 10-re, annak nem kell aggódnia, mivel az iOS 9 és a korábbi verziók nem tartalmazzák az üzenetben lévő emojikat.