- 2017. február 27., 11:43
Ma még nem de holnaptól idehaza is bárki megvásárolhatja a HTC VR-szemüvegét, a Vive-ot.
Hirdetés

A HTC bejelentette, hogy március 1-től újabb országokban kezdi meg a virtuális valóság szemüvegének forgalmazását, így az Európa-szerte 30 országban lesz elérhető. Az új országok között van Magyarország is, mégpedig Bulgária, Horvátország, Ciprus, Észtország, Görögország, Románia, Szlovákia és Szlovénia mellett. A készüléket online, a www.vive.com weboldalról lehet megrendelni.

A tajvani gyártó egyúttal új kiegészítőket is bejelentett a Vive mellé. Közülük mindenképpen a Vive Tracker tűnik érdekesebbnek, amely elsősorban arra szolgál, hogy segítségével a virtuális térben tárgyakat helyezzünk el és persze használjunk is, de több Tracker együttes alkalmazásával megoldható akár az is, hogy a felhasználó teljes testével a virtuális térbe kerüljön. A Vive Tracker egyelőre csak a fejlesztők számára lesz elérhető, a HTC így szeretné biztosítani azt, hogy amikor a kütyü a boltokba kerül, akkor ne csak elméletben lehessen használni, hanem rögtön a gyakorlatban is.

A másik kiegészítő kevésbé érdekes, de nagyon hasznos: a Vive Deluxe Audio Strap egy olyan fülhallgató, amelynek legfontosabb előnye az, hogy hosszabb távon is kényelmes viselni. A HTC Vive várhatóan júniusban kerül a boltokba.