- 2017. február 27., 09:00
A Watch 2 rögtön háromféle verzióban is érkezik, viszont túl sok újat ennek ellenére sem mutat.
Hirdetés

A Huawei éppen két éve, szintén a Mobile World Congressen leplezte le a Huawei Watchot, amely aztán elég későn, csak az év második felében került a boltokba, viszont a felhasználók körében a termék elég nagy sikert aratott. Ezt főleg a kiváló dizájnnak és a nagyméretű kijelzőnk köszönhette a készülék. Két év viszont nagyon nagy idő, ezért ideje volt már a frissítésnek.

Huawei Watch 2

A Huawei Watch 2 „sima”, LTE és Classic verzióban érkezik, előbbi kettő között csak a kommunikációs adapterekben van különbség, a Classic viszont elegánsabb dizájnt és műanyag helyett bőrszíjat kapott.

[classic]

A szabványos fülméret a szíj cseréjét ugyanakkor lehetővé teszi. A Huawei mérnökei maradtak a kerek számlapnál és a 390 pixeles AMOLED-nél, a képátló viszont 1,4-ről 1,2 colra csökkent, ami egyértelmű visszalépés – főleg úgy, hogy maga az óra a vastagabb keret miatt szemernyivel sem lett kisebb. Az Android Wear-t Android Wear 2.0 váltotta természetesen, ami a menük elrendezésének változásával és még néhány apró módosítással is járt, de az operációs rendszer alapvető szolgáltatásai nem változtak. A Watchoz képest fontos változás, hogy az óra jobb oldalára egy második gomb is felkerült, amivel a fitnesz funkcióhoz kapunk gyorsabb elérést.

[lte]

Hardveres fronton leginkább az akku kapacitásának duplázása jelent pozitív változást, amivel a készenléti idő 4 napra nő, vagy energiatakarékos módban akár 25 napra is, de utóbbi esetben az okos funkciókról teljesen le kell mondanunk, az óra csak az időt mutatja. A Bluetooth mellé WiFi és NFC is jár, az LTE-s modemnél pedig a 3G/4G kommunikációs adapter is a „csomag” része. Ez azt jelenti, hogy telefonálhatunk is, mivel az órában nemcsak mikrofont rejtettek el, hanem hangszórót is.

Egy LG G Watch Urbane mellett; jóval kisebb a számlap

Az Android Wear 2.0 egyik fontos szemléletváltása, hogy egyre több app lesz képes önálló életre, a telefon nélkül is teljes értékű működésre, így kifejezetten hasznos lehet a beépített GPS és a pulzusmérő is. A kütyü egyébként nemcsak Android 4.3+, hanem iOS 8.2+ OS-ekkel is együtt tud működni. Az óráknál a RAM és a ROM mérete annyira nem fontos talán, de a Huawei nem fukarkodott, és 768 MB/4 GB kombóval adja a kütyüt. Az viszont nagyon is számít, hogy a készülékáz az IP68-as szabvány szerint víz- és porálló.

Az órák várhatóan a nyár folyamán kerülnek a boltokba, ár tekintetében pedig a 250-300 eurós sávot lehet belőni, ami idehaza adókkal együtt 90-100 ezer forint környékének felelhet majd meg.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00