- 2017. március 2., 19:05
A második panel hátra került, és csakúgy mint a Yotaphone esetében, ezúttal is egy E Ink kijelzőről van szó.
Hirdetés

Egyre több kínai gyártó gondolja úgy, hogy nemcsak országhatáron belül, hanem Európában és Amerikában is szeretne maradandót alkotni. A Hisense viszonylag későn lépett be a telefonos világba, a vállalatnak ugyanakkor sok hazai riválisával szemben megvan az az előnye, hogy nem most kell magának nevet szereznie: a tévéknek és más szórakoztatóelektronikai kütyüknek hála a márka már ismert és megbízhatónak számít.

A Hisense az MWC-re több mobillal is készült, közülük vitathatatlanul az A2 a legérdekesebb: ennek a készüléknek ugyanis két kijelzője van. Elöl egy 5,5 colos Full HD felbontású AMOLED-panel teljesít szolgálatot, míg a telefon másik oldalán egy E Ink panelt találunk. Ez „csak” 5,2 colos, és felbontása sem túl nagy, 960×540 pixeles, de a célnak ez a részletesség is tökéletesen megfelel. Az előnyöket és hátrányokat valószínűleg nem kell ecsetelni: a második kijelző alig fogyaszt és kiváló akkor, ha olvasgatni szeretnénk, de cserébe lassú reakcióideje van és csak szürkeárnyalatos képeket tud megjeleníteni. A Hisense a másodlagos panel elé is szerelt egy üveglapot, és természetesen az E Ink is érintésérzékeny, legalábbis egy részén, hogy a telefont könnyen tudjuk irányítani olvasás közben is.

Amikor nem olvasunk rajta, akkor ezen a kijelzőn mindenféle extra információk jelennek meg, például az időjárás vagy az értesítések – utóbbi azért is hasznos, mert így ezekről akkor is értesülhetünk, ha a készüléket kijelzővel lefelé raktuk le. De használhatjuk ezt a felületet hívások indítására és fogadására is, ha pedig zenét vagy filmet játszunk le, akkor annak elindítására, megállítására is.
Ha a második kijelzőt nem számítjuk, akkor is tartogat érdekességet a telefon, mivel egy Snapdragon 430-ast, tehát egy belépő szintű SoC-t 4 GB RAM-mal, 64 GB-os tárhellyel és 16 GB-os kamerával párosít, amely ráadásul gyors, fázisérzékelős automatikus fókusszal is rendelkezik. Plusz még, hogy van ujjlenyomat-olvasó is (az oldalt elhelyezett bekapcsoló gombba építve), a 3090 mAh-s akku pedig elfogathatónak tűnik. A dizájn a tizenkettő egy tucat kategóriába esik, aki villogni szeretne a mobillal, ne ezt válassza. Egyébként nagy mozgásterük nyilván nem volt a mérnököknek, hiszen ha mindkét oldalon kijelző van, akkor csak az oldalakat lehet variálni.

A Hisense nem követte el azt a hibát, mint a Yotaphone: az orosz gyártó megmutatta a mobilt, aztán nagyon sok ideig nem sikerült piacra dobni. A Hisense A2 ezzel szemben már most megvásárolható, igaz egyelőre csak Ázsiában. Az európai forgalmazás is tervbe van véve, méghozzá idén, de ennél közelebbi infó még nincsen a forgalmazással kapcsolatban.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. december 2., 12:00