- 2017. március 24., 12:05
A vállalat legalábbis egy erre utaló, érdekesnek tűnő szabadalmi ötletet adott be.
Hirdetés

Az Apple beadott egy szabadalmat, ami alapján olyan dokkoló készítésén töri a fejét, amely hordozható számítógéppé változtatná az iPhone-t. Valljuk be, az ötlet nem új: a telefonok számítási kapacitása ma már simán elég ahhoz, hogy egy átlagos felhasználó laptopját kiváltsák, így a koncepció sok gyártó fantáziáját megmozgatta már. Az egyik próbálkozó az ASUS volt, amelynek Fonepad nevű telefonját egy nagyobb kijelző hátuljába lehetett becsúsztatni, tabletté változtatva azt, így a notebookszerű élményhez már csak egy billentyűzetre volt szükség. Hasonló koncepció mentén született meg a Motorola Atrix 4G és a HP Elite X3 Lapdock is – de egyik sem olyan termék, amelyre sikersztoriként tekinthetünk vissza.

Az Apple koncepciója azért valamelyest eltér a fentiektől, mivel a telefon nem bújna el dokkolás közben sem, hanem a „notebook” touchpadjaként szolgálna; azonban erősen kérdéses, hogy ez az apró változtatás elegendő-e ahhoz, hogy egy ilyenfajta koncepció életképes legyen. Otthon azért nem túl valószínű, hogy sokan használnának egy dokkolós megoldást a telefonnal, mert akkor a mobil megszűnnek mobilnak lenni, utazás közben pedig, ha már viszünk magunkkal egy laptop méretű készüléket, akkor jobbnak tűnik, ha az a dolog teljes értékű gép, nem csak egy félkarú valami. A telefonos dokkoló ellen szól továbbá, hogy egy notebookot és egy telefont jellemzően eltérő ideig használunk, utóbbit sokkal gyakrabban cseréljük.

A szabadalom puszta létezése természetesen nem jelenti azt, hogy az Apple biztosan ki fog adni egy ilyen dokkolót, csupán annyi biztos, hogy a vállalatnál eljátszottak a gondolattal. Könnyen lehet, hogy alaposabb vizsgálatot és mérlegelést követően a projekt úgy eltűnik a süllyesztőben ahogy van, és soha többé nem is hallunk róla.

Címkék
Hozzászólások