- 2017. március 29., 17:00
A Samsung is lát fantáziát a dokkolóban, de lesz rengeteg tok, vezeték nélküli töltő és külső akku is a mobilokhoz.
Hirdetés

A Samsung nem igazán tudta eltitkolni, hogy milyen képességekkel lesz megáldva a Galaxy S8 és S8 Plus, azonban az egészen sokáig, a bemutató előtti napokig nem szivárgott ki, hogy a telefonok mellé néhány érdekes kiegészítő is érkezik. A temérdek tok és a vezeték nélküli töltő már-már kötelező darabnak számítanak, ahogyan a külső akku is – ezen kütyük tekintetében leginkább a dizájn lehet az, amivel a Samsung ki tud emelkedni a mezőnyből, az USB-s akku például vékonysága miatt különleges.

Az igazi érdekesség a DeX Station névre hallgató dokkoló, amellyel kvázi számítógéppé lehet alakítani az S8 telefonokat. Ezen a kütyün HDMI-kimenet, két USB csatlakozó és Ethernet port is van, valamint saját hűtési rendszer, hogy a dokkolt telefon a folyamatos töltés és kimerítő használat ellenére se forrósodjon fel. A telefon felé pedig természetesen USB-C kapcsolat él, ami nemcsak az adatátvitelt, hanem a használat közbeni töltést is biztosítja.

A Samsung Galaxy S8-on Android fut, ami már önmagában alkalmas arra, hogy számítógépként használjuk a telefont , de a Samsung egy Windows Asztalra hajazó launchert is készített, amivel a leggyakrabban szükséges alkalmazásokat indíthatjuk el.

Az előre telepített szoftverek között rengeteg hasznos van (ráadásul úgy, hogy a Samsung nem esett abba a hibába, hogy elárasztotta bloatware-ekkel a telefont), a Microsofttal való együttműködés és a Google gyári programjai pedig minden feladatra alkalmassá teszik a készüléket: a szoftvergyártó az Office csomagot, a OneDrive-ot és a Skype-ot adja, a Google-től pedig elsősorban a Chrome és a Gmail az, amire egy átlagos nap során szükségünk lehet. A munkaállomás jellegű felhasználást az is segíti, hogy a Galaxy S8 legkisebb verziója is 64 GB-os tárhellyel rendelkezik (ebből alapállapotban kb. 53 GB szabad), így bőven van hely a dokumentumok számára, de természetesen a programokkal akár a felhőben is dolgozhatunk. A mobil virtuális gépként Windows 10-et vagy más OS-t is tud futtatni.

A dokkolóval a telefon nemcsak munkaállomásként, hanem akár játékkonzolként is használható, hiszen a HDMI kapcsolat révén egy tévét is könnyedén ráköthetünk. Ahhoz persze, hogy a dolog működjék, megfelelő kontrollerre is szükség van, de Bluetoothos alternatívákat bőven találunk a piacon. Az ötlet összességében jónak tűnik, és a 150 eurós, azaz kb. 50 ezer forintos ár sem tűnik vészesnek.

Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások