- 2017. március 29., 18:57
A londoni és New York-i rendezvényeken a telefonoké volt a főszerep, de azért voltak még meglepetések.
Hirdetés

Az egyik közülük az új Gear 360 kamera, amely nemcsak kívül, hanem belül is alaposan megváltozott. Az új kütyü sokkal barátságosabb formatervet kapott, az első Gear 360-nal kapcsolatban éppen az volt az egyik fő kifogásunk, hogy nem igazán lehet zsebre tenni – az új verzióval ilyen gondunk biztos, hogy nem lesz.

Az új formának köszönhetően a Gear 360 állvány nélkül is stabilan fogható; a kamera „feje” jóval kisebb lett, és csökkent a tömege is (méretek: 100×46×45 mm és 130 gramm), vagyis elmondhatjuk, hogy a vállalat a felhasználók és tesztelők visszajelzéseire maximálisan odafigyelt. Az állványmenet ennek ellenére nem maradt el, és természetesen az alapvető funkciók irányításához szükséges gombok valamint az elődmodell apró kijelzője is mind helyet kaptak a kamerán. A váz az IP53-as szabván szerint víz- és porálló, így nyugodtan használhatjuk a szabadban is.

Belül is történt jó pár módosítás. A Samsung cserélte a szenzorokat, kisebb felbontású érzékelőkkel látta el a kamerát: a gömbpanoráma fotókat két 8,4 MP-es szenzor készíti, a végeredmény pedig 15 MP-es lesz. Videót akár 4K-ban is rögzíthetünk. Mivel a két kamera közelebb került egymáshoz, az illesztések pontosabbak lettek. Kommunikációra Bluetooth és WiFi adaptereket kapunk, az USB csatlakozó pedig szintén C-s lett. Az akku 1160 mAh-s, így az üzemidő tekintetében jelentős változásra nem számíthatunk.

A kamera teljes értékű használatához Samsung telefon (Galaxy S8/S7/S6, Note 5, A5/A5 (2017) szükséges, de a Gear 360 (2017) működik Apple kütyükkel párosítva is (iOS 10 vagy későbbi verzió szükséges), és használhatjuk windowsos vagy MacOS-es számítógépekkel is. A Samsung a kamerát várhatóan májusban kezdi forgalmazni, ára egyelőre nem ismert.