- 2017. május 4., 14:45
A Lufthansa és az Austrian Airlines az európai járatokon is bevezetik a WiFi-t. A csomagok ára 3 eurótól indul.
Hirdetés

Az USA-ban már régóta lehet internetezni a legtöbb belföldi járaton, az európai légitársaságok azonban eddig nem túlságosan törték magukat, hogy ilyen jellegű szolgáltatást biztosítsanak az utasoknak a kontinensen belül. Ez nemcsak a fapados légitársaságokra igaz, hanem a hálózatban működő nagyokra is, így az IAG csoportra, az Air France-KLM-re és a Lufthansára is. Tavaly aztán végre megmozdult valami: az Air France-KLM egyes járatain már be is vezette a fedélzeti WiFi-t, az IAG csoport pedig idén lát neki, hogy a flotta 342 repülőgépét (amelyek British Airways, Iberia, Aer Lingus és Vueling „színekben” repülnek) internetképessé tegye.

Pletykaszinten tudni lehetett azt is, hogy a Lufthansa szintén készül valamire; a fejlesztések pedig mostanra értek be, ugyanis a német légitársaság a Lufthansa és az Austrian Airlines egyes járatain május elejétől elérhetővé tette a fedélzeti internetet. A fejlesztésből az Eurowings sem marad ki, a légitársaság gépeinél várhatóan pár héten belül válik elérhetővé az internetezés lehetősége. Jelenleg a Lufthansa 19, az Austrian Airlines 31 és az Eurowings 29 gépe alkalmas a szolgáltatás biztosítására, de a szervizelések alkalmával a flotta további gépeit is felszerelik majd a megfelelő eszközökkel.

A Lufthansánál három csomag közül lehet választani: chateléshez és e-mailekhez a FlyNet Message, netezéshez a FlyNet Surf, videostreaminghez pedig a FlyNet Stream választható. A csomagok ára rendre 3, 7 illetve 12 euró, ami talán nem olyan vészes. Fizetni bankkártyával illetve PayPal számláról is lehet, a szolgáltatást pedig – a járat hosszától függetlenül – az utazás teljes időtartama alatt lehet használni.

Címkék