- 2017. május 29., 15:00
Az Iconia Tab 10 tűnik érdekesebbnek, ebbe ugyanis a táblagépeknél még nem gyakori Quantum Dot kijelző került.
Hirdetés

Két új tabletet jelentett be az Acer; a tajvani gyártó újdonságai a Computex előtt pár nappal érkeztek meg. Kár, hogy az Acer az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ezúttal is korán ellőtte a puskaport; a New York-i bejelentésekkel együtt nem valószínű, hogy a két tablet, a Nitro 5 játékosoknak szánt notebook és a Spin 1 mellett lesz a kiállítás napjaiban bemutatkozó érdemi újdonság. De vissza a két táblagépre!

Az Iconia Tab 10 (A3-A50) elsősorban multimédiás területen kamatoztathatja majd a képességeit, az Iconia One 10 (B3-A40FHD) pedig akkor, ha több külső kütyüt szeretnénk rá csatlakoztatni; erre a tabletre ugyanis két USB csatlakozó is került. Belül nincs sok különbség a gépek között, mindkettőt négymagos Quadcore MediaTek processzor hajtja meg, mellé 2 GB RAM-ot és 16 GB-os belső tárhelyet kapunk. A táblagépek Android 7.0 operációs rendszert futtatnak, és egyetlen feltöltéssel akár 8-9 órányi működésre is képesek.

Az Iconia Tab A10-be Quantum Dot IPS-kijelző került, ami nagyobb fényerőt, szebb színeket és jobb színtér-lefedettséget ígér. Ezt a kijelzőt tévékben évek óta használják a gyártók, de a tableteknél a technológia még újdonságnak számít. Az mindenesetre tény, hogy a QD-vel jobb a képminőség, így egy olyan tabletnél, amelyet az Acer multimédiára ajánl, a technológia jó választás. Filmnézés valamint játékok közben előnyét vehetjük majd annak is, hogy a tablet összesen öt hangszóróval rendelkezik; ebből egy mélynyomó, persze nagy csodát azért így sem várhatunk, hiszen a méretbeli korlátokat a mérnökök nem tudják átlépni.

Az Iconia One 10-ben is Full HD felbontású IPS-panel teljesít szolgálatot, de ez a típus nem QD-s. Ennek a gépnek az a legfőbb érdekessége, hogy két USB csatlakozó is került rá – mindkettő OTG-s természetesen, így többféle külső hardvert is csatlakoztathatunk a masinához. A két USB-nek akkor is hasznát vehetjük, ha töltés közben szeretnénk adattárolót vagy mondjuk USB-s billentyűzetet használni az Iconia One 10-zel.

A táblagépek megjelenési időpontja és az, hogy mennyiért lehet majd őket megvásárolni, egyelőre még nem ismert.

Címkék
Hozzászólások